27 12
發新話題

中國槍損壞記事簿

中國槍損壞記事簿

本人有見新手經常買國產槍出事 , 而唔知點整
設立呢個 post 既原因
唔係諗住唱衰
而係希望新手係買之前睇左先 , 睇左有乜事發生先 , 係有甘既心理準備 , 買左會有乜野壞

之前既我會慢慢搵番再 post

就講左 18-3-1007 發生咩事先

紅色 : 正常位置
藍色 : 現時位置

1.

2.

好明顯係膠料熔左 , 成套導電組件移晒位

唔好同我講係用家既問題
點用都唔會熔到甘

同紅色果D正常位置差咁遠既

好彩我果支唔係國產姐........

所以話 國我們要愛國 , 但係槍我就唔愛團槍
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

我諗係膠料熔點低既同時金屬片電阻太高
個contact位響打果陣不斷開合開合
熱起來就....

一句講晒用料差係好大原因....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #1 odaan 的帖子

大電+長扣雞.....
本來無一物, 何處惹塵埃

樓主,這個post真是很有意思,我諗大家都是愛國愛港,好多人包括我都想知多一點有關國產槍情

引用:
原帖由 14692 於 23-3-2007 05:27 發表
大電+長扣雞.....
8.4V + 打左三次 , 佢仲要凈係得一隻三百夾.........

引用:
原帖由 odaan 於 23-3-2007 10:18 發表

8.4V + 打左三次 , 佢仲要凈係得一隻三百夾.........
結果要成組switch換換換...?

引用:
原帖由 皇家御貓 於 23-3-2007 11:12 發表
結果要成組switch換換換...?
係 , 要成組換
個頂掣係甘 , 都唔敢再信下面果組電片

引用:
原帖由 odaan 於 23-3-2007 10:18 發表

唔係化
咁化學?!?!
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 23-3-2007 16:38 發表

唔係化
咁化學?!?!
佢都
我拆開之後既表情........................

而家接多左國產槍整 , 但係一路整一路影
然後出 post

六粒杯士都係 "偏窿"
彈咀又要整 , 拉橋又要整 , 拉橋齒釘又要整
拍頭又漏氣...

最正係 D 油.....

附件

24-3-2007 01:07

一直以來存在之問題
"推彈咀" 同 "hop-up 膠" 位既 "圓心" 有偏差

附件

24-3-2007 01:27

個HOP-UP膠同扭彈嘴唔同心都幾麻煩....我諗到既後果係 :

1. BB彈常以不合適角度進入 , HOP-UP膠損壞速度加劇
2. 由於"歪炮"提供左額外既轉動 , 射唔準
3. (full緊果陣)爛膠 ---> JAM ---> 掃
4. 漏氣
.......

咁我仲買唔買遲d出既易掃狗好呢....

我想問問正常的hopup組和推彈咀的運作是怎樣的?(抱歉,我看不明白上方的圖片.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

27 12
發新話題