18 12
發新話題

新手對榴彈砲彈一問

新手對榴彈砲彈一問

Ching 們,依家市面上既 WAR GAME 榴彈 係成飛榴彈特出去定係淨係射D BB彈出去GA??(所謂成飛即係BB彈連裝BB彈嗰舊嘢$1XX嗰D)
如果係成飛射。既,咁點執呀??
如果淨係射BB彈。既,咁點換彈呀??

引用:
原帖由 Reni 於 5-6-2009 12:46 PM 發表
Ching 們,依家市面上既 WAR GAME 榴彈 係成飛榴彈特出去定係淨係射D BB彈出去GA??(所謂成飛即係BB彈連裝BB彈嗰舊嘢$1XX嗰D)
慢慢行出去用手執起/唔執。
拿走無BB彈剰下的榴彈,換上入了彈的榴彈。
市面上有以上你所説的二種榴彈
(有錯勿切)
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Mr.X 於 5-6-2009 12:55 發表

(有錯勿切)
第一種唔係成個飛出去
只會飛一個彈頭

引用:
原帖由 sunny2014 於 5-6-2009 12:56 PM 發表

第一種唔係成個飛出去
只會飛一個彈頭
勿切
多謝師兄教導
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Mr.X 於 5-6-2009 12:55 發表

(有錯勿切)
我打12MM果D個喎
心愛的太多∼要買的數不清楚

飛彈殼個d小心d用,,有朋友仔打CQB個時,,一炮打穿左場景既木版,,幸好彈殼未有直接擊中隊友,,只係成面都係木屑

我地一個二個睇到 包括炮手.......之後既時間都無係CQB場用
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 5-6-2009 14:39 發表
飛彈殼個d小心d用,,有朋友仔打CQB個時,,一炮打穿左場景既木版,,幸好彈殼未有直接擊中隊友,,只係成面都係木屑

我地一個二個睇到 包括炮手.......之後既時間都無係CQB場用
係呀…果D彈頭好大力
正面擊中…唔死都唔得
所以我打game都會常備一隻

引用:
原帖由 sunny2014 於 5-6-2009 15:48 發表

係呀…果D彈頭好大力
正面擊中…唔死都唔得
所以我打game都會常備一隻
師兄 多一事不如小一事
一陣有d小人又要報警又要點

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 5-6-2009 19:52 發表

師兄 多一事不如小一事
一陣有d小人又要報警又要點
鬼話打人咩
打到障礙物都嚇X死佢啦

引用:
原帖由 sunny2014 於 5-6-2009 22:03 發表

鬼話打人咩
打到障礙物都嚇X死佢啦
只怕射中男人最痛
槍勁唔勁 係睇下同個人夾唔夾姐- -+

引用:
原帖由 derek_lok 於 5-6-2009 14:39 發表

師兄,請問係唔係「狂牛」牌榴彈黎嫁?
小東西...你恨什麼?
我恨...我恨陳某又拖搞啊...

引用:
原帖由 seal 於 7-6-2009 00:14 發表

膠頭?!
忘記了牌子,,黑色硬膠,,有補充裝

其實我地懷疑木版太薄先會有個次既現象.......膠頭本身力量應該無想像中咁強大
delete

試過用KA金彈頭......5m一炮直飛爆玻璃

引用:
原帖由 derek_lok 於 7-6-2009 01:25 AM 發表

忘記了牌子,,黑色硬膠,,有補充裝

其實我地懷疑木版太薄先會有個次既現象.......膠頭本身力量應該無想像中咁強大

係咪講緊e隻

18 12
發新話題