發新話題

哈~~~互聯網ge 威力, 教曉我爆波箱~

哈~~~互聯網ge 威力, 教曉我爆波箱~

話說玩左十幾年槍, 都只係開過一次波箱咁大把

早幾日睇左呢條片

http://www.mechbox.com/mechbox/v2-mechbox-spring-upgrade.html

心血來潮整下屋企d壞槍啦, 因為一路以尼都係怕左爆彈弓同唔整點砌返d齒

唔睇由自可, 一睇就好似茅廁頓開咁

已經整返好兩支m4了(其實一支係打得太多, 驚內面已經有問題所以拆尼睇睇, 一支就真係掃左條牙筒)

真係無想像中咁難, 整返好又開心, 自學不求人
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-6-2009 14:42 發表
宜家搵緊GBB黎睇~~~~,睇點拆,點合.
學緊自己砌一把出黎~
不過我可能會買一把~G&P做BASE~
慢慢去了解左成個SYSTEM先會黎料~
咁你不如買國狗...反正都係犧牲品
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-6-2009 16:33 發表

其實都唔係犧牲品黎GA~~~
我會慢慢改上去~
當然唔會拆到爛晒~
同埋我唔係緊想買國狗~.......
有錢不如買井記慢慢改, 無錢就買國狗, 我死都唔想買gp 講真你睇下隔離台講幾多gp支gbb有幾多問題?係被河蟹左咁解姐

幾千蚊買支樣返尼份bolt個閉鎖系統係膠ge, 我真係無咁硬膠

反正都係喇點解唔買井記?你摸過包你愛上佢
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 7-6-2009 14:02 發表
mechbox.....都係有個外國friend 話我知…
教曉我點拆支mp5
引用:
原帖由 Dominic 於 7-6-2009 14:30 發表
i remember my first two attempt to modify an AEG were major screw ups

I still remember my poor marui xm177
我第一次係mp5...一開個波箱殼, 散晒....有d仲執唔返, 所以我從此以後都驚左拆波箱

但係有一句我聽左好多年, 一直都記o係心入面, 就係鐘意玩槍, 無理由連波箱都唔識搞...

咁多年之後, 終於的起心肝克服佢, 原來, 爆波箱就係咁簡單
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-6-2009 16:48 發表

我睇過D井記評價,,,好似唔多好~HK同TW兩邊都係緊樣~..
所以令我唔買井記~
令另一個方法就係用PRIME砌起可能會唔錯的~
你明白鑿marking同cnc marking分別嘛?

你明白真槍點做佢就點做ge威力嘛?

鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 somungdan 於 9-6-2009 12:00 發表

ai...  係呢度都少d 你講既小朋友...
我記得兩年前, 我仲未有 CGF or WGY forum 果時, 我只系 D台 U台度睇料, 遇到最多既 post 係:  我要揾枝最勁最準最大力既槍, 一個禮拜起碼三 四個, 真嘔血...

真係 ...

http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=41039&extra=page%3D1
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題