發新話題

泡菜仔防暴警察......

回復 45# 的帖子

我覺得係用泥俾佢地銃人.......

引用:
原帖由 Mr.X 於 12-6-2009 19:13 發表
禁衰嫁
農民手上有武器....
防暴警用適當武力保自己安全
佢都係打份工姐

但係個下真係好"應"
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 gtoray 於 12-6-2009 20:24 發表
不過韓國防暴(其實係以暴易暴?)戰術,經驗的確了得
所以香港都要同佢地取經~
當你身處在一個地方三日一小反五日一大反時!任何人也會失去耐性!當權者話之你,只問結果!你會如何?套片只影暴力部份並無交代之前雙方有任何事發生!可能示威者已經進入了警方不能容忍的地部!再加上防暴隊心中有氣!所以有此表現也不出為奇!需然如此!但韓國也一樣是如此多示威行為!

Hong Kong Police Unit Anti Terrorism

回復 45# 的帖子

係佢地用到個盾出神入化ja

引用:
原帖由 Boniface 於 13-6-2009 15:10 發表
係佢地用到個盾出神入化ja
本港波同英超既分別
delete

我想知個果防暴警車斷人頸有冇事, 算唔算誤殺...
如果唔算, 示威者同防暴警對崎時, 真係各安天命, 你用盾, 我用气油, 你用棍, 我用刀, 你用槍, 我唔Q交稅...

引用:
原帖由 hkncnc 於 11-6-2009 23:17 發表
唔會全軍覆沒卦
用諸葛亮果招「火燒藤甲兵」

唔知比poilce車頸個條友死左未呢

引用:
原帖由 samsamyu 於 13-6-2009 21:36 發表
唔知比poilce車頸個條友死左未呢
死啦,斷頸骨...唔死都廢人

車中一野之後真係邊都唔使去
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回復 55# 的帖子

係死左ga
仲鬧到好大係外國,話佢侵犯人權wor
但泡菜仔一於少理

引用:
原帖由 Boniface 於 14-6-2009 01:47 發表
係死左ga
仲鬧到好大係外國,話佢侵犯人權wor
但泡菜仔一於少理
講真兩邊都唔抵幫架喇

引用:
原帖由 gtoray 於 12-6-2009 20:29 發表

個盾個設計應該唔係特登俾佢地用泥做武器

個盾裡面有d特別, 你講d handle ?
其實個d長盾係design黎好似上面套片咁車落去..
不過香港警察完成發揮唔到個功效
ps..之前上通識時個sir講既..

引用:
原帖由 Dou 於 14-6-2009 02:02 發表

其實個d長盾係design黎好似上面套片咁車落去..
不過香港警察完成發揮唔到個功效
ps..之前上通識時個sir講既..
我又唔覺得發揮唔到功效,係咪要打到好似果班泡菜仔咁先PASS?
睇過寮屋清拆,WTO香港警員都係用防禦同埋壓制示威者,其實我幾欣賞香港警隊既計謀
我心目中覺得佢地好多時都係用遠攻計,追飛車玩布袋唔同你實戰.示威佢用催淚彈,胡椒噴霧.起碼唔會大幅激起對抗者情緒先啦
不過呢啲都係我既感覺,有錯請指教

發新話題