68 12345
發新話題

泡菜仔防暴警察......

回復 60# 的帖子

同意
仲有,d人抗議
d警察掂到佢又話:[差佬打人呀!!]
所以泡菜仔個套香港點會得呀

引用:
原帖由 Boniface 於 14-6-2009 01:47 發表
係死左ga
仲鬧到好大係外國,話佢侵犯人權wor
但泡菜仔一於少理
個示威者唔見有武器同攻擊性動作, 泡菜仔一招攞命, 都無事, 米激起暴力升級, 出得黎示威, 南韓仔自燒都得, 不如學巴勒斯坦人肉炸彈, 等去拉入泡菜堆引爆...

引用:
原帖由 亞延 於 14-6-2009 02:10 發表

我又唔覺得發揮唔到功效,係咪要打到好似果班泡菜仔咁先PASS?
睇過寮屋清拆,WTO香港警員都係用防禦同埋壓制示威者,其實我幾欣賞香港警隊既計謀
我心目中覺得佢地好多時都係用遠攻計,追飛車玩布袋唔同你實戰.示 ...
逐個擊破都好緊要...始終警力有限呀麻....

引用:
原帖由 0608 於 12-6-2009 19:38 發表
http://www.youtube.com/watch?v=lPoDQ3-Hz7Q&NR=1
大約4分鐘可以見到佢地d盾ge威力,,,,,
佢地個盾個設計係咪特登俾佢地用泥做武器
見佢地個盾裡面有d特別
我睇到有段, 班人靜坐, 當班警察行到埋去捉左一兩個入盾後面, 個個都即刻鳥獸散, 如果香港警察都係咁的話, 對佢地尼講係好事, 對長毛果D係惡夢...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-6-2009 13:00 發表

我睇到有段, 班人靚坐, 當班警察行到埋去捉左一兩個入盾後面, 個個都即刻鳥獸散, 如果香港警察都係咁的話, 對佢地尼講係好事, 對長毛果D係惡夢...
果part唔知點覺得覺得好似食神少林寺十八銅人

無論你係「軍警」或「示威者」,

用不必要嘅「武力」,

你有幾好嘅理由都係「籍口」!

都係唔可以原諒!

回復 64# 的帖子

條友入左去真係唔知點
俾人咩左都唔知

回復 60# 的帖子

香港警察真係好少埋牙既
有得避就避
所以其實香港警察真係算非常斯文係世界黎講