發新話題

<新手一問>請問cqb是否有分單發和連發? (因為小弟想買手槍.)

[quote]原帖由 路比 於 8-7-2009 12:27 PM 發表

約game post會有講的,2樣都有,約full auto的都會間中打幾場單發的
我就2樣都會打
Is pistol useful in playing cqb?
Thx
<Wargame新手>
eden

引用:
原帖由 eden 於 8-7-2009 12:43 發表
[quote]原帖由 路比 於 8-7-2009 12:27 PM 發表

約game post會有講的,2樣都有,約full auto的都會間中打幾場單發的
我就2樣都會打
Is pistol useful ...
有用
因為係cqb e d近身戰拿長槍反應會好慢(長+重)同在cqb場空間有限,拿長槍只會"左"住自己
而且打cqb大家距離唔遠,手槍都可以應付
(但如果你用mp5k,mp7,P90就唔同講法)
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

Which shop to buy KSC G17 metal slide is better nowadays?
How much is it?
Thx.

ps: my chinese writing board is damaged...
<Wargame新手>
eden

買G18C會吾會好D ?
多D用途...
吾該ching !
<Wargame新手>
eden

引用:
原帖由 eden 於 8-7-2009 09:15 PM 發表
多D用途...
吾該ching !
其實我覺得最緊要你的第一発子彈搶先命中敵人姐!
點令你的第一発子彈搶先命中敵人你自己想啦!

另外,最好唔好太大力啦!
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 eden 於 8-7-2009 21:15 發表
多D用途...
吾該ching !
等GBB MP7

引用:
原帖由 Mr.X 於 8-7-2009 21:20 發表
其實我覺得最緊要你的第一発子彈搶先命中敵人姐!
點令你的第一発子彈搶先命中敵人你自己想啦!

另外,最好唔好太大力啦!
錯啦
最緊要係唔好中人地D彈…

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-7-2009 09:27 PM 發表

錯啦
又對喎!!!
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-7-2009 09:27 PM 發表

錯啦
真的嗎?
<Wargame新手>
eden

咁KSC G17 metal slide係吾係喺war四和現代到買最好?
<Wargame新手>
eden

引用:
原帖由 eden 於 9-7-2009 10:44 發表
咁KSC G17 metal slide係吾係喺war四和現代到買最好?
見到有咪買囉
買條slide你仲期望收到d 咩野?
唔好行錯去Dr度就得啦

引用:
原帖由 louisli 於 9-7-2009 11:02 AM 發表

見到有咪買囉
買條slide你仲期望收到d 咩野?
唔好行錯去Dr度就得啦
對吾住...
我係想買G17 with metal slide...

其實Dr即係咩?

<Wargame新手>
eden

槍街名黑店

其實講真.....
各有各打法.......
真係個人喜好問題.....
事關係唔係打cqb 本人都係用手槍.....只係要跑多d行多d....又要陰d陰d 唔可以下下喪full
打cqb 人地用gas blow back 手槍or smg再開full auto..... =好快冇彈
m4 gbb 重打把冇咁靈活
aeg .....大把,重,而且起動冇gas 槍咁快同直接
而改左快頻又=快冇彈
改埋彈箱.......就完全唔覺有咩好玩
似前打game 經歷係試過有人用60 開場full 到完場......完全地feel 到咩叫無奈

發新話題