發新話題

[KA] 低質素post之KA GBB金身報告..........

引用:
原帖由 hermanht 於 27-7-2009 16:38 發表

我都有諗過整滑入面, 但係我發現原來條bolt跟本就"hi"唔到佢... 所以都無謂找自己麻煩...

如果係長短, 可以試下係尾通zip一蚊
大俠呀,阿公係想用AGM條bolt裝井勝喎?根本條bolt唔夠長,攝個一蚊

附件

28-7-2009 04:06

回覆 53# 的帖子

咪住........個身真係少左條PIN

附件

28-7-2009 07:55

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2009 07:55 發表
咪住........個身真係少左條PIN
如果這個金身是KA就沒有問題,
因為個輔助前進器是一件注成,
你可以打支pin入去都得。(個孔沒有用)
但如果這金身是Prime就大件事,
因為Prime是分兩件CNC做成,
要用鏍絲fix,
上在金身固定!

不過你張相片是prime身,
你留意金身下邊兩條pin有粒機米鏍絲(screw),
是用來fix個輔助前進器,
不是用來放在尾部。注意,說明書也有表示。

附件

28-7-2009 08:36

上KA,下Prime

回覆 63# 的帖子

我明白,師兄,
我意思是 之P少左條PIN,失真了

引用:
原帖由 F22 於 28-7-2009 04:06 發表

大俠呀,阿公係想用AGM條bolt裝井勝喎?根本條bolt唔夠長,攝個一蚊粛尾通有咩用? 唔係PRIME身點解要跟粒加長膠駁長條bolt?
個下身有粒基頂住尾頂,你攝夠十個佢都係粛呢個位,條bolt始終有虛 ...
oo 忘了D一蚊過唔到果口"螺絲"位.

仲有唔係咩野都要試過先ge, 動手前已經係個腦做幾次啦, 不過呢次唔係自己野, 忘左D細節g ma~

引用:
原帖由 SSD 於 28-7-2009 08:36 發表

如果這個金身是KA就沒有問題,
因為個輔助前進器是一件注成,
你可以打支pin入去都得。(個孔沒有用)
但如果這金身是Prime就大件事,
因為Prime是分兩件CNC做成,
要用鏍絲fix,
上在金身固定!

不過你張 ...
KA身己經有pin,唔使打...........

[quote]原帖由 F22 於 24-7-2009 18:38 發表

鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 28-7-2009 17:23 發表

我識得人小.....搵唔到
你問下Kill R F有冇得單買? 佢地自己好似出左條鋁bolt, 我見條bolt有埋果粒野跟, 如果真係佢地自己出, 應該有唔少尾膠剩. 再唔係找D朋友幫你問~

細佬頼佐野...買佐件M記pts trigger guard番黎諗住裝落KA身度點之唔fit窿 要拎去執了 問個sale又話係GBB用既!?

引用:
原帖由 Lakuro 於 29-7-2009 00:25 發表
細佬頼佐野...買佐件M記pts trigger guard番黎諗住裝落KA身度點之唔fit窿 要拎去執了 問個sale又話係GBB用既!?
家家的數都唔同....少汁已經好好了

我都係鐘意WE
kinyip

引用:
原帖由 kinyip18 於 29-7-2009 06:36 發表
我都係鐘意WE
但係你冇bolt玩

MUR上身如果想砌7.5吋既SBR,TROY骨好定NOVESKE骨好??

引用:
原帖由 北方工業 於 3-8-2009 23:06 發表
MUR上身如果想砌7.5吋既SBR,TROY骨好定NOVESKE骨好??
黑色NOVESKE好....沙就TROY好

Can i use China Made Larue 7" handguard (AEG type) on KA Metal Receiver without any modification?
Thanks!

發新話題