21 12
發新話題

Marui 1911系列跌管加彈弓小知識

引用:
原帖由 ayaka 於 31-7-2009 14:14 發表
明白~唔該師兄
我只係汁左少少同埋修番d圓角
換左6.01管之後....準度我都幾滿意
是的,就算不換管,準度已經是很不錯,
我提供的方法是希望可以更進一步而已。

另外firefly那種雙點式hop up膠用在手槍上也有很好的回報,不妨一試。

引用:
原帖由 m4devastator 於 31-7-2009 14:27 發表
正常入手1911

好彩及時睇得切呢篇文章

.......

4000, 只得到metal slide 咋..
4000的slide是鋼製嗎?
以馬老二的負壓系統,打鋼製比較吃力。

1911是一支敗家的槍啦

引用:
原帖由 acjimmy8 於 31-7-2009 14:41 發表

是的,就算不換管,準度已經是很不錯,
我提供的方法是希望可以更進一步而已。

另外firefly那種雙點式hop up膠用在手槍上也有很好的回報,不妨一試。
師兄用咩硬度的hop膠呢? 硬係咪比較好呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 31-7-2009 16:25 發表

師兄用咩硬度的hop膠呢? 硬係咪比較好呢?
我打1J所以用soft而已。
看你那支1911 tune成什麼力而決定。
超軟我怕會好快玩完,加上超軟for 0.8以下可能好d。

師兄, 我呢支係Army MEU, 請問我咁樣改岩嗎?

收曬

開曬

但係我改完之後好似冇咩分別, 係我改錯左還是國狗跟本沒閉鎖這回事?

還有hi capa的西同meu/1911的可共用嗎? and 1911同MEU parts係唔係一樣的呢? thanks
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 13-8-2009 15:04 發表
師兄, 我呢支係Army MEU, 請問我咁樣改岩嗎?

收曬

開曬

但係我改完之後好 ...
應該有問題,國狗的是分體式嗎?不然改不了...

21 12
發新話題