27 12
發新話題

觀塘繞道警員被捲入泥頭車底

交通警觀塘車禍轉為危殆
(明報)2009年8月13日 星期四 00:00
一名交通部署理警長早上駕電單車處理案件時,在觀塘繞道被懷疑超載泥頭車撞倒,大腿遭輾過命危。

意外發生在大約十時半,電單車在觀塘繞道東行時,疑被後面一輛泥頭車撞倒,人車倒地,警長其後被泥頭車輾過並捲入車底,夾在車底,消防接報到場,將他救出送院救治,他身體多處受傷,右大腿被車輪輾至骨折,情況嚴重,到晚上情況轉為危殆。

(即時新聞)
希望阿Sir早日康復

引用:
原帖由 derek_lok 於 12-8-2009 19:05 發表
祝早日康服.....

S SGT係中譯 警署警長
請問署理警長即係咩??
acting,署任的警長

引用:
原帖由 里安 於 13-8-2009 00:15 發表

acting,署任的警長
咁Acting 係唔係即係未有三條??
delete

引用:
原帖由 MS 於 12-8-2009 18:24 發表
開工有無拜關二哥!去鵝頸橋打小人喇.......lee排唔老利喎
ms諗起.....騎馬要拜伯樂!鐵馬都係馬.....伙記識做喇
而家警局無人拜關帝架啦,仲講拜伯樂!

希望大步攬過,早日康復!

引用:
原帖由 surefire0828 於 12-8-2009 14:31 發表
点解交警成日出意外...
26本來就多意外......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 13-8-2009 01:16 發表

26本來就多意外......
我騎26時都因架車唔夠力成日比其他司機故意從後閘車!
特別是搵食車, 掛粵字牌七人車!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 seals 於 13-8-2009 00:38 發表
希望大步攬過,早日康復!
唉!極度不幸......咁搞法........粉碎骨折....好長手尾....好番都要轉民職
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 tango10 於 13-8-2009 10:03 發表

我騎26時都因架車唔夠力成日比其他司機故意從後閘車!
特別是搵食車, 掛粵字牌七人車!
搵食車司機成日屈係架車入面,受受埋埋d氣冇地方發,好多時都好燥底,
見有行人係佢前面行出馬路就會踩行油,方死車你唔死咁

引用:
原帖由 derek_lok 於 13-8-2009 00:29 發表

咁Acting 係唔係即係未有三條??
未升正

妖道!好心改名喇
尊重人格, 請勿抄習

27 12
發新話題