53 1234
發新話題

給新手的一問 - 你們知道標題的作用嗎?

給新手的一問 - 你們知道標題的作用嗎?

好心你地問野就寫清楚標題哪... 一班 hea 青.
本帖最近評分記錄

你又知人地係hea青?
你唔鍾意睇咪唔好入黎呢區囉!

懶到標題都唔寫唔係 Hea青 就 hea人 囉~

引用:
原帖由 deathmaster 於 18-8-2009 15:15 發表
懶到標題都唔寫唔係 Hea青 就 hea人 囉~
未開呢區之前
呢D新手一問帖全部係一般區
呢D帖既標題寫明新手一問就係為左話比你呢D自以為事既人聽佢問既問題係新手野
廢事咁專貴既你唔小心按入黎睇跟住又怨又盛

你又知人地懶?
唔係hea青就hea人?
咁你係咩?

吓吓都"新手一問"人地點Search野呢?

引用:
原帖由 LCW 於 18-8-2009 15:21 發表
吓吓都"新手一問"人地點Search野呢?
你覺得難搜索既咪唔好幫囉
CGF冇全文搜索功能既?

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 15:23 發表

你覺得難搜索既咪唔好幫囉
CGF冇全文搜索功能既?
如果個個新手都識咁做我就真係冇野好講

引用:
原帖由 LCW 於 18-8-2009 15:24 發表

如果個個新手都識咁做我就真係冇野好講
都話
呢個版果D新手一問帖
係未開呢個區之前出現的
目的就係話比咁專貴既你地聽你係一般區見到呢個TOPIC要慎入
廢事你睇到嘔血就唔係咁好

如果閣下係盲既或者唔識字既
我唔需要再講落去
另外我真係唔覺咁發topic有咩問題
總好過有會員入到某d主題講 "金色的弓"

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 15:28 發表

都話
呢個版果D新手一問帖
係未開呢個區之前出現的
目的就係話比咁專貴既你地聽你係一般區見到呢個TOPIC要慎入

我唔需要再講落去
另外我真係唔覺咁 ...
好囉喎!做咩拉我落水,之前個個post係一般區,佢呢個問題求其係yahoo搵下都會搵到啦

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 15:28 發表

都話
呢個版果D新手一問帖
係未開呢個區之前出現的

我唔需要再講落去
另外我真係唔覺咁 ...
你話我盲唔緊要, 最緊要你睇清楚呢個版第四條寫啲咩

引用:
原帖由 蕉皮 於 18-8-2009 15:31 發表

好囉喎!做咩拉我落水,之前個個post係一般區,佢呢個問題求其係yahoo搵下都會搵到啦
我冇指明道姓拉你落水
你自己自爆我吹你唔脹

咁我想問一問你
你覺得果位會員講 "金色的弓" 呢4隻字
係幫緊果位發問者還是玩緊果位發問者?

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 15:33 發表

我冇指明道姓拉你落水
你自己自爆我吹你唔脹

咁我想問一問你
你覺得果位會員講 "金色的弓" 呢4隻字
係幫緊果位發問者還是玩緊果位發問者?
其實你個Point係有關 標題 定係  "金色的弓"

引用:
原帖由 LCW 於 18-8-2009 15:31 發表

你話我盲唔緊要, 最緊要你睇清楚呢個版第四條寫啲咩
我覺得最緊要你睇清楚我講左兩次究竟講緊咩姐
你知啦
講完再講
好難質疑閣下既理解能力/視力OR小弟既表達能力架MA
我睇自己果兩個回覆都覺得冇表達錯誤睇得明WO

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 15:37 發表

我覺得最緊要你睇清楚我講左兩次究竟講緊咩姐
你知啦
講完再講
好難質疑閣下既理解能力/視力OR小弟既表達能力架MA
我睇自己果兩個回覆都覺得冇表達錯誤睇得明WO
本來人地好簡單咁叫啲新手們寫清楚標題姐,
你又喺度講"金色的弓", 又唔知點話玩佢地...
我真係冇野好講喇

引用:
原帖由 LCW 於 18-8-2009 15:37 發表

其實你個Point係有關 標題 定係  "金色的弓"
舉個例
CGF咁多高手

如果發問者係一般區出POST
佢個標題係 "新手一問"
高手會覺得 -又係呢D死人問題牙?唔入-
而入去解答既,亦都會係比較有耐性的會員

相反
佢個標題係 "甚麼是金弓?"