發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 11:59 發表

唔好唔記得盲目接受舊一代嘅都係d新一代
新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?

餵不教, 父之過
我真係好好人!

引用:
原帖由 golliwog19 於 24-8-2009 12:07 發表
time to shut your mouth off....
why ?
我真係好好人!

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:05 發表

我十二歲撈機器學師 , 車房 , 地盤 , 至今做設計師
一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我整槍 , 師傅只係我面前拆一枝 MP5
我憑自己一粒鍾砌好 , 靠自己研究 ...
I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

唔通你係溫室長大既廢物 ? 都不如!?
我真係好好人!

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表
type錯咪自己duplicate check先post出黎....
你再咁打我會自覺英文信心急降ga....

上一代應該有教你 "學習係靠自己的....唔係只聽上一代"
knowledge is what you learnt, not what you heard.

...
學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......

Sorry, my Chinese typing is improving
我真係好好人!

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表

不如你一就用中文 一就用英文 禁樣好辛苦...
回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
現在我地在幫你 可唔可以俾d禮貌呢 ?
一就用中文 一就用英文 禁樣sin唔辛苦

thanks for reminding
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21
  • gtoray 金錢 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:21
我真係好好人!

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:33 發表

禁你又唔係咩大人物個仔 又點在會有你想有的環境呢 環境你唔中意 你就要去學下點係e個環境生存 唔係怪其它人
your concept is wrong...

環境?   健康的環境         

,新一代的環境是old一代 做成, 新一代就係要在不好的環境生存sin 會`不好`
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:22
  • gtoray 金錢 -5 14.禁止使用 Konglish 24-8-2009 22:22
我真係好好人!

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:24 發表

借友台的post http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=52218 看看吧 please
Thanks but I read it 2 months ago.
我真係好好人!

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 12:12 發表

對唔住,我個人英語水平極低,要講既唔該用番中文
sorry = =
我真係好好人!

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:48 發表

如果人類係一樣要有「健康既理境」先生存到既生物
咁我相信而家唔會有CGF,唔會有你,唔會有我,唔會有「人類」
omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
我真係好好人!

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:46 發表

咁你睇完有無咀嚼同消化過?
of course 有
我真係好好人!

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:54 發表

好老實講
小弟才疏學淺,真係完全唔明你表達緊乜
phone me then I can explain to you
我真係好好人!

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:43 發表

機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要 ...
not 鋪路 is 教育

愛迪生?
1.extreme case
2. of course the affect of 環境 to every people are not the same

真是 main 環不0, Can you explain why 新一代 are worse thanold一代
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 konglish 24-8-2009 22:25
  • gtoray 金錢 -5 konglish 24-8-2009 22:25
我真係好好人!

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 13:20 發表

愛迪生係extreme case, 咁呢個世界上都幾多extreme case (how much? can you say)

你就真係冥頑不靈(main 環不0)啦, 你又可唔可以話比我知點解你覺得新一代比舊一代差呀
how much? can you say)

ask oddan
我真係好好人!

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 13:21 發表

你講緊咩姐其實?我用左自己最大既努力都係睇唔明,你打個d係邊個國家既文字黎嫁?
愛莫能助
我真係好好人!

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 13:28 發表

逆境自強嘅例子實在太多
由冇設備嘅居禮夫婦到坐監嘅希特拉都有

我e家問緊你嘅睇法, 你叫我問單哥做乜
我e家返學校還返個wave generator, 一陣先睇下你有咩高見
逆境自強只限能力, not 人格

逆境自強-not easy 改人格-very difficult

it is the view of 單哥, not mine
我真係好好人!

發新話題