發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 14:12 發表
佢除左抄d仁義道德撐 , 仲識做 D 乜丫, 係人都得la

oddan係呢個 post 入面已經證實左佢既能力
講理論唔夠講 , 講做人唔夠講

淨係識話上一代唔開路 , 唔開路佢晨早餓死左喇~~???
gum第一代就餓死la 傻瓜
...
都唔知邊個唔夠講
出黎打 Game 喎 , 你呢 ?? 唔係笠水呀嘛~~

唔知上一代有幾辛苦
呢 D 係未經歷過既無知
對於 D 盲字都唔識多個既吹水兒童

我地招晒標喇 , 等你夠疆出黎就開 Game 架喇~~

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 14:16 發表
我用one year 就 can ABC and type Chinese, I am very hard working already.
係囉 , 所以咪就淨係識得吹水囉 ,
你學打字不如先學好基本語文 , 好過你而家打野出黎無人明~~

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 14:24 發表
勁人啊 神啊
CGF 神殿又多一個位了~~

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 14:21 發表
單哥我睇到第4頁都頂佢唔順 ......單哥講得好
問人又冇禮貌....我地要預左睇typing mistake架........
唔識唔係罪 , 無賴果下難頂~~

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 14:26 發表
開 Game?? 真架? give me your phone number first.

I need to study, return at 7 o clock
http://www.civiliangunner.com/cgf/forumdisplay.php?fid=7
用約戰區啦~~

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 14:47 發表
我不帶走廢物架喎....
地獄居民亦不是無質素的~~

引用:
原帖由 dondon24 於 24-8-2009 14:52 發表

當子彈識爆炸
我可以將榴彈砲口徑改細

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 14:57 發表
得咩 細改大先得掛
40mm 改 19mm , 容易到爆~~

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 15:11 發表
電池喎 爆炸品
正負極短路就會有煙花睇~~

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 15:16 發表
整完個簽名個人都精神D
我都醒左一醒 , 呢個係乜水 ??

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 16:29 發表
居然講得出要人鋪埋路過佢行.....
我有甘多兄弟朋友外甥 , 我鋪好路比佢地行唔好 ??
鋪比 D 廢物行 , 哂左條路

引用:
原帖由 於 24-8-2009 16:24 發表
...追哂POST真係唔識笑....有幾多人想有人教好都冇...而家禁個制上網..就有人教你點樣行..點樣諗....仲要駁咀駁舌...岩聽既咪拎去自己用..唔岩聽既咪當人廢UP唱歌...冇人迫到自己回POST...
我外甥中一 , 讀書唔算叻 , 我已經講明
"你問自己  , 你係咪無心機讀書"

如果你係想讀 , 我可以夜晚過黎同你讀

但你無心讀 , 我就帶你去開工 , 比你學下咩叫機器 , 點計算 , 咩叫辛苦
你可以帶 D 玩具黎改 , 改好左自己開心 , 當中可以學一門手藝

我同我女友當成班外甥仔女甘看待 , 就會同佢鋪路
對 D 不知所謂既溫室廢物 ?? 叫佢食自己啦

引用:
原帖由 於 24-8-2009 17:19 發表
如果佢肯跟你...都算可以教..
斃在而家好多人..比機會...都唔識去珍惜..唔好講話靠自己去搵機會返黎....
我妹就係一個好好的例子...所以有時都好無奈...
我係奉行 "身教" 制度的

引用:
原帖由 於 24-8-2009 17:33 發表
都要佢肯行先得....  咁鬼大個人 咩都唔聽 就話係青年反叛...
以前我反叛都唔係咁....究竟新一代食既奶粉係唔係有問題
反叛極都會顧慮父母 , 佢地生我養我教我 , 我衰極都唔會唔照顧佢地
我細時家姐好錫我 , 今日我賺到 , 比家姐佢唔要 , 我就幫佢照顧佢 D 仔女
當親生仔女看待

朋友有難 , 有無回報之後先講 , 總之要先幫

呢 D 係常人正常應該做既事 , 我讀中學已經識 , 點解人類會淪落到一個 16 歲仲會問呢個問題
白痴到要人同佢鋪路 , 人類智商大倒退

引用:
原帖由 於 24-8-2009 17:51 發表
我就會咁諗....我妹果一代的人會覺得...父母供書教學 係應份
問屋企拎錢都係應份 讀唔讀 做唔做就自己揀
我唔可以話佢將來一定生活好差...始終女仔係著數D 搵到個好老公嫁就可以生活到...
有一技之長又唔去發揮...埋沒左..唔係冇比機會佢..係佢自己唔肯去接受呢個機會..
再睇下D表妹,...仲衰....話一句駁十句....仲以為自己大條道理..好似樓主咁...
話佢鬧佢係袋錢落佢袋...而家都放棄我表妹...真係冇得教...可能大個D 撞下板學精D都好...
最怕係逃避..唔肯面對...
衰 D 講 , 自從無左體罰之後 , 成個氣候差晒
以前會驚老豆打 , 抽起 D 頭髮左一巴右一巴 , 塊面都還可以 , 頭髮髮根痛足一個禮拜
所以乜都乖

而家 D 靚仔有持無恐 "你打我 ?? 我報警 !!"

學師尊師重道 , 不要問只要做 , 做過 , 得喎 , 每月出糧請師傅食飯 , 師傅開心 , 時不時叫下 "靚仔 !! 過黎幫手!!"
話就話叫我幫手 , 實際上叫我過黎學野 , 師傅做做下走左去 , 叫我地做埋佢
有個又係學師既講 "甘咪即係叫我地做埋佢果份" , 我唔同意 , 其實師傅係比機會我地練
結果我做 , 另一個走左去 , 最後我學完喇 , 佢都未識

呢樣就係對 "辛苦" 既見解 , 有人認為辛苦係唔好既 , 唔做
但我覺得辛苦係過程 , 但我學到

係車房整貨櫃車 , 同個客傾偈 , 佢問我有無興趣過檔 , 同師傅老豆商量過 , OK , 人工即刻多 4 成
之後再轉做設計

你話條路係人地鋪比你 , 定係自己鋪比自己 ??
無運行 , 多數係自己唔爭取 , 唔搏

真正既機會 , 唔會等人

發新話題