發新話題

[新手] 購入馬記P90 加料改裝的疑問

回覆 15# 的帖子

金錢都唔係花得太多, 最貴都係精密管 HKD $1XX ~ 3XX 不等...... 介指一般五金行都有, 好平的
British 4th Armoured Brigade

"第一"(eng)彈弓m120-130都唔駛$100@槍街
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

嗯嗯...[寫筆記]
看來下個假期要再去槍街行一轉先得:3
多謝師兄前輩

我是藝術支持者,也是軍事支持者。
戰爭是一種藝術,不過就稍嫌多了一些血腥味
FN P90 , SIG P228
努力增加軍備中

引用:
原帖由 -l- 於 7-9-2009 18:12 發表
I suppose you can understand English, right?
http://www.youtube.com/watch?v=EfoNmGnoRC4
唔睇唔知...
原來P90 個波箱咁易折出黎.. orz

樓主打完一兩場之後
真係可以考慮自己郁手改~ haha
唔洗比錢人賺

假如唔洗打大力唔洗打快, 其實都冇野好執
假如想以耐用為出發點, 可以考慮換套吉打6號鋼杯, spi 130%彈弓, 咁就可以兩面力and耐用, P90天生易拆易搞, 唔好搞死套電閘基本上都冇野可以整得壞

引用:
原帖由 drbear 於 8-9-2009 15:16 發表
假如唔洗打大力唔洗打快, 其實都冇野好執
假如想以耐用為出發點, 可以考慮換套吉打6號鋼杯, spi 130%彈弓, 咁就可以兩面力and耐用, P90天生易拆易搞, 唔好搞死套電閘基本上都冇野可以整得壞
同M14一樣唔好搞死套電路

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 14# 的帖子

我覺得馬記原本個波箱D介子都已經做得好好
我覺得除非要換彈弓先再搞喇

有很多有用的建議呢
發帖問各位師兄前輩真是獲益良多。
感謝各位

努力增加軍備中

管唔使換架喇,想改力最簡單換條120/pdi 150%彈弓,用9.6電,可以落場~

引用:
原帖由 lamwk00 於 7-9-2009 21:03 發表
金錢都唔係花得太多, 最貴都係精密管 HKD $1XX ~ 3XX 不等...... 介指一般五金行都有, 好平的
老馬原裝管換黎做乜..... 隨時好過一堆所謂6.04精密管, 仲要d $1xx..... 仲衰過條老麥飲管
介指有分唔同厚薄, 邊間五金鋪肯幾粒幾粒賣比你? 呢d比人賺下啦, 去國狗零件鋪10蚊買一包好過

x!! 改槍果然是一門要做足功課的學問x!!
感謝各位師兄前輩的熱烈指導
(看了很多師兄前輩的珍藏品...發現p90換個滅聲器取代原裝的火帽好像很不錯的樣子 )

努力增加軍備中

你用p90就係想佢短, 加個老連咁長既silencer根本係本末倒置, 想長不如一早買m4a1或者m16
好多人p90加silencer就係因為換左長管, 所以靠條silencer遮醜

如果想要silencer,不如買silencer版,送埋支silencer 比你
不過我鐘意紅點版多d

我都係喜歡紅點版多d...(槍身色水同埋個鏡位都係..)
不過原來是換了長管才用sliencer版呢
真是唔講唔知...又學到野了
感謝師兄前輩指教

努力增加軍備中

引用:
原帖由 cgknight 於 9-9-2009 13:35 發表
我都係喜歡紅點版多d...(槍身色水同埋個鏡位都係..)
不過原來是換了長管才用sliencer版呢
真是唔講唔知...又學到野了
感謝師兄前輩指教
不過紅點版的紅點好小

發新話題