發新話題

新手一問

新手一問

我自己打過幾次game,發覺幾有興趣玩落去
諗著遲少少新年有少少錢時入番枝手槍
唔知大家有冇好提意?

我本身諗著會入枝Mk23 SOCOM,不過實在唔知槍街依家有冇得賣
加上唔清楚性能點樣
有冇師兄有呢枝槍又可以比下comment?

thx

MK23 有得賣,KSC係05年出左新版的MK23,改善左一D舊版問題,價錢大約1K左右,好似有分重版,普通版同特別版,有咩分別你就可以自己落槍街睇下,
性能方式,舊版都已經係原裝之中比較大力,新版我未用過,不過應該分別不大,

comment呢~~~好力水,彈量多(28發),可安裝專用電筒及滅聲器,但係技槍比較大型,手細唔岩用,而且都幾重身,槍價貴,金屬滑架就更貴...
見意你MK23用黎收藏,選另一技上場吧,可以推薦USP,是MK23的兄弟槍.不過買槍都係自己鐘意就得啦,人地話好而自己唔鐘意,打都打得唔開心啦~~

個人經驗有兩技MK23,不過都係舊版,一技重版,一技普通版,重版已壞,原因係太重,令下身零件負荷太大勞損,所以千萬不要買重版,聽講05年的新版好似有改善(不能盡信),當初我都係鐘意MK23而係呢度問人,當時係多數人都見意我唔好用MK23落場的情況下我都係照買左佢做我的第一技氣動手槍,而些槍用了一年左右就已上了神台,不過我都冇後悔,而且仲買多技普通版用,一直用到依家都好好的,好多中過槍o既人都話佢大力.

希望可以幫到你,如有錯請指正

MK23......要投資落去既錢......[] 樓主不如買把226/Glock17/19好過, 起碼平靚正
本來無一物, 何處惹塵埃

平有平玩ja
買多隻匣,改埋彈弓都係300蚊樓下
mk23原裝個滑架ok硬淨架,打top gas都ok o既

可惜我枝ksc mk23 新版成日都唔出彈,都唔知咩問題

引用:
原帖由 路比 於 21-1-2007 01:16 發表
平有平玩ja
買多隻匣,改埋彈弓都係300蚊樓下
mk23原裝個滑架ok硬淨架,打top gas都ok o既
都會有機會爆.....

[] 不過換金屬滑架又驚太重,出現重版個問題

引用:
原帖由 路比 於 21-1-2007 09:07 發表
不過換金屬滑架又驚太重,出現重版個問題
改嘩佬

引用:
原帖由 14692 於 2007-1-21 09:08 發表

改嘩佬
唔係唔夠力推,而係佢下身d零件好快死,

損耗得太快,回鐺之後入面會扣唔實個擊搥,擊搥會上返去,就會做成二連發,(不過第二發冇力的)

引用:
原帖由 路比 於 22-1-2007 12:17 發表

唔係唔夠力推,而係佢下身d零件好快死,

損耗得太快,回鐺之後入面會扣唔實個擊搥,擊搥會上返去,就會做成二連發,(不過第二發冇力的)
天生既問題, 冇得攪[nonrg]

所以我果技原裝只係換左彈弓就夠啦

MARUI唔BLOWBACK版都正

引用:
原帖由 路比 於 22-1-2007 16:07 發表
所以我果技原裝只係換左彈弓就夠啦
但係要就住打呢....

發新話題