16 12
發新話題

Sniper rifle一問''

Sniper rifle一問''

想問下入門級..最穩建..性能可以接受既Sniper rifle..會有邊幾隻牌子選擇?
另外..我爬過文見到有師兄話Sniper手拉啊..氣動/電動之類..
其實一般以我見過既多數都係有用手拉呢個動作..
係咪代表手拉既Sniper係最普遍呢?
其實有咩分別呢?..各樣既好處壞處又係點?

對Sniper一無所知..又有興趣..
所以希望有師兄幫忙解答..
3Q~

Sniper係人
Sniper rifle先係狙撃槍
電動既「狙撃槍」好處係多彈、連射
泛用性較高
手拉既可以話較簡單、「穏定」
心愛的太多∼要買的數不清楚

手拉狙擊槍d 子彈射出黎冇咁易受風向影響,係'小'唔係冇
其實電動既狙擊槍set 得好都對風冇咁'敏感'
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 19-11-2009 20:52 發表
手拉狙擊槍d 子彈射出黎冇咁易受風向影響,係'小'唔係冇
其實電動既狙擊槍set 得好都對風冇咁'敏感'
小弟不才
乜電狙手拉狙打出黎嘅彈會有分別...

手拉狙擊槍

優點                 
可靠d                  
輕d                           
零件無禁多                    

缺點
下下要手拉上彈
射得一下(不過真正強sniper一槍可以ko人,射得一下問題唔大)

電動狙擊槍
優點
唔中target可以"保"多槍(唔係連射)
唔駛下下要手拉上彈

缺點
相比手拉狙擊槍,可靠差d(電,電線,摩打等會影響可靠性)
零件多(波箱零件.....)
相比手拉狙擊槍,係重d(波箱......)
電動狙擊槍開槍時會大聲d.....

我推介馬記vsr_10
$13xx,手拉
好槍一把,準
係細力d(0.8j,但可以改)
不過十分可靠
零件多,可以慢慢改,慢慢玩

個人意見,唔好插

回覆 5# 的帖子

唔該哂師兄..講得好清楚..明白左好多''
其實我爬過文..自己都打算買馬記Vsr-10''
但係官方有幾隻Vsr-10..好似話內部零件唔同..
想問下師兄知唔知有咩分別呢?
另外想改大力..大約底中至底邊'
需要D乜野呢?會唔會好似AEG咁..改大力要強化好多內部零件呢?

引用:
原帖由 Alun0258 於 19-11-2009 23:41 發表
唔該哂師兄..講得好清楚..明白左好多''
其實我爬過文..自己都打算買馬記Vsr-10''
但係官方有幾隻Vsr-10..好似話內部零件唔同..
想問下師兄知唔知有咩分別呢?另外想改大力..大約底中至底邊'
需要D乜野呢?會唔會 ...
官方有幾隻Vsr-10..好似話內部零件唔同..
想問下師兄知唔知有咩分別呢?-----------e個我唔知,要其他人答
另外想改大力..大約底中至底邊'
需要D乜野呢?彈弓,拍頭..........
會唔會好似AEG咁..改大力要強化好多內部零件呢?-------強化內部零件一定要,馬記原廠零件只預期你打0.8j,換左一定好

引用:
原帖由 zeta 於 19-11-2009 21:00 發表
小弟不才
乜電狙手拉狙打出黎嘅彈會有分別...
聽一位game 友/同學講既
我自己冇電動狙擊槍
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

爬文搵到一位d.s師兄既解釋..
G Spec同Pro既分別:
1:有鏡橋(Pro版可後加 $90)
2:有鎗帶扣(Pro版可後加 $80)
3:粗外管
4:有滅聲器
5:內置新款V型Hop-Up(Pro版可後加 $300連銅製精密管)
6:附有銅製精密管(Pro版為鋁管)
7:Bolt Handle形狀與角度改變
8:Trigger形狀改變
9:強化發射系統之金屬物料比Pro版耐用
10:G Spec 雖然內管較短,但準度卻是VSR系列中最高

原裝唔改的話,G Spec係VSR系列中最準,
但若大改的話準度就冇分別.

如果我大改準度冇分別..咁我想問下大家既意見''
兩支邊一支會好D..外表/功能上''

搭單問問vsr-10 係咪marui 自己作定係base on 邊把真槍?

引用:
原帖由 loganfong 於 26-11-2009 00:42 發表
搭單問問vsr-10 係咪marui 自己作定係base on 邊把真槍?
m40/m700
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Alun0258 於 19-11-2009 00:57 發表
其實一般以我見過既多數都係有用手拉呢個動作..
係咪代表手拉既Sniper係最普遍呢?
叉氣狙擊槍(eg:kj/tanaka)用gas做能量

手拉槍(eg:vsr-10 )靠拉動彈弓儲能量(表達唔好唔好見怪)

兩者都要"拉"呢下動作黎上彈

分別只係叉氣可以用手指尾拉都得 , 手拉槍要靠臂力

穩定性莫過於電動/手拉 , 叉氣易受氣壓影響

講寧靜後兩者贏

買就買馬記的L96。。都系手動。。。仲準過 VSR

手拉既槍要好有臂力,上次我拉朋友1.4 j 的根本拉不動..........

唔該哂咁多位師兄..
我而經買左Marui Vsr-10 G spec了'
整體上非常好..G spec個滅聲器除非外貌上..功能上都非常好'D聲低同沉左好多''
準確度我未買長鏡..用左普通果D紅點鏡..暫時未有地方試真佢''用盡屋企既十幾光距離..算係set好左''
基本上係非常準''真係絕對買得過..

另外想問下..有邊隻長鏡好用..要求唔高'普通copy野都冇問題..

16 12
發新話題