發新話題

聖誕節匯報: 完美版FN Browning Hi-power 計劃,第一階段完工報告

我曾經在另一個論壇見過WE的Browning下身,
成個橙箱都是,只不過是雛形,下身手柄已開孔,
trigger已開孔,但未鑽通彈匣位和其它部份。
至於上身就好似是有標尺那款!

但佢地個網頁都未有預告!

引用:
原帖由 La-9 於 26-12-2009 19:08 發表

多謝師兄, 看來2010年都有許多好野值得期待呢!
近年,可算是百花盛放

引用:
原帖由 SSD 於 26-12-2009 21:44 發表

我都見過果張相,亦聼業界人士話早已有樣品係手,不過未知猴年馬月先上市啊……

引用:
原帖由 La-9 於 26-12-2009 23:41 發表

我都見過果張相,亦聼業界人士話早已有樣品係手,不過未知猴年馬月先上市啊……

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-12-2009 23:55 發表

係combat2000見過未ps嘅原圖,好清楚可以見到幾款滑架同一個已經開佐槍托位嘅底把。

引用:
原帖由 La-9 於 27-12-2009 00:03 發表

係combat2000見過未ps嘅原圖,好清楚可以見到幾款滑架同一個已經開佐槍托位嘅底把。
從紙箱看來,made in 香港
問吓果間葵涌"陽極處理"工場有冇order先

引用:
原帖由 SSD 於 26-12-2009 21:44 發表

WE 原裝不可能7075 吧

引用:
原帖由 Kane 於 27-12-2009 00:17 發表

WE 原裝不可能7075 吧
師兄,點解呢?
價錢?

引用:
原帖由 B20_hk 於 27-12-2009 00:21 發表

師兄,點解呢?
價錢?
不是 CNC 的!我見到有"頂針位"....

引用:
原帖由 B20_hk 於 27-12-2009 00:21 發表

師兄,點解呢?
價錢?
7075係航空鋁材,唔係鑄造鋁。7075一般用於整體切削加工, 並且部分金屬性能高於鋼材,所以比常見CNC嘅6061,6066更貴。

好似是注件,而有且見到條分模線打磨過,
不過只見到舊款有標尺滑架,
下身好似用TANAKA身,用Mk.3手柄,
又見到彈匣底部。在黃色膠箱旁邊!

引用:
原帖由 SSD 於 27-12-2009 14:54 發表
好似是注件,而有且見到條分模線打磨過,
不過只見到舊款有標尺滑架,
下身好似用TANAKA身,用Mk.3手柄,
又見到彈匣底部。在黃色膠箱旁邊!
可能成箱都係有標尺款,不過有對mk3手柄裝佐上去試位, 個身就應該同TANAKA差唔多,因爲真槍身都係如此。

不過如果係鑄造鋁身+陽極倒也收貨啦!搵抛光布整令就得。如果無marking 倒無所謂,可以自己改比利時或者加拿大款。

Thanks sharing...love the finish of your BHPs...

My 2 little babies...

附件

27-12-2009 19:43

27-12-2009 19:43

27-12-2009 19:44

pics of L9A1 (believed to be Tanaka) from Japan

附件

27-12-2009 19:46

發新話題