17 12
發新話題

清洗vest的方法

清洗vest的方法

可唔可以放落洗衣機洗 我果件好似有d猄皮面

拎去洗衣鋪

引用:
原帖由 Andy 於 29-12-2009 11:35 發表
拎去洗衣鋪
會唔會洗爛

引用:
原帖由 chwk_212 於 29-12-2009 11:23 發表
可唔可以放落洗衣機洗 我果件好似有d猄皮面
just use wet cloth to wipe the surface and inside(where it touches ur body) and hang dry after every time u played should be ok la. if once/twice a year, should dip into a bucket of soap water for like few hours and then brush it with a brush. then rinse with water and hang dry. thats what we did last time..but ofcos, this is just wargame je..u not wearing it everyday..so i guess just wipe after everytime u play is enough la

引用:
原帖由 chwk_212 於 29-12-2009 11:38 發表

會唔會洗爛
你俾佢睇,問佢洗唔洗得
識果D會幫你洗
當然,果D連鎖店就咪搞...

我都係打開件野,交比太陽伯伯曬下,得閒抹兩抹

過下清水,再吹下曬下

引用:
原帖由 chwk_212 於 29-12-2009 11:38 發表

會唔會洗爛
洗爛? Even Phantom won't...

點解要洗?
井底之蛙, 啋你都傻!

曬晒就ok....唔會洗
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

我用COOL WATER洗後再曬

哂太陽同用布就多
落得水多d色會變淺

用清水浸一晚, 再過一次水...................跟住陰乾, 唔好曬太陽呀!!!

我之前借左件cheap雞vest比我fd著...果日好熱,
佢著完比番好, 件野充滿左男子漢既剛陽(亦即是麻甩)之氣息...

吹左我成個星期件野仲係成陣剛陽(亦都係麻甩)味....
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 30-12-2009 23:20 發表
我之前借左件cheap雞vest比我fd著...果日好熱,
佢著完比番好, 件野充滿左男子漢既剛陽(亦即是麻甩)之氣息...

吹左我成個星期件野仲係成陣剛陽(亦都係麻甩)味....
過一過冷河吧啦

17 12
發新話題