發新話題

[others] Prime Hop-Up座

Prime Hop-Up座

請問各位師兄有冇用緊prime嘅hop-up座?
我想知用prime hop-up座 , 係唔係一定要用aeg內管?
用番gbb專用嘅內管得唔得?
Thanks~

有兩款....AEG or GBB管

哦...i see
唔該晒師兄~

aeg果set hopup座要墊野,都幾煩

引用:
原帖由 hotwingz00 於 30-1-2010 23:50 發表
墊甚麼?

引用:
原帖由 hotwingz00 於 30-1-2010 23:50 發表
請問用aeg果套hop-up , 集彈性會唔會好d?

引用:
原帖由 lhlui 於 31-1-2010 00:17 發表

墊甚麼?
要高1.2MM.
其實如果就噤放套HOP-UP SET入果個Barrel Extension渡唔係唔得,不過當你上緊外管後會發覺成套HOP-UP座會退後0左,成套BOLT好似關唔哂噤.仲會另到飛機同彈匣出氣膠唔對位,,仲會整爛個入彈咀.
用0.6MM 膠片C字型一條放入去Barrel Extension入面.
長渡唔好擋到飛機推彈個手指仔,高渡就係同HOP-UP座的入彈咀一樣高.
放外Barrel之前放一條AEG拍頭的ORING頂一頂就正哂..呵...

附件

31-1-2010 19:00

引用:
原帖由 hustler27 於 31-1-2010 00:30 發表

請問用aeg果套hop-up , 集彈性會唔會好d?
你如果要用精密管......就要用呢SET野.......係方便玩家而出....
不過如果你有錢有機床....就用返 原裝HOP-UP SET + PDI 6.01.........自己改..................

回覆 7# 的帖子

never know about that, but mine AEG hopup works just fine without modification.

引用:
原帖由 jpg 於 1-2-2010 13:08 發表
never know about that, but mine AEG hopup works just fine without modification.
so do I, it fits like a glove~
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

回覆 7# 的帖子

原來係咁
我都好似有呢個情況
個blot關唔哂

引用:
原帖由 lololo 於 1-2-2010 13:31 發表

so do I, it fits like a glove~
係囉..就係唔知點解有d人冇事,好fit位仲關哂bolt.....,,我整噤多支都要改........
係唔係果個 大菊花唔0岩數呢.........買錯0左...????

回覆 12# 的帖子

我用元素飛機同元素既aeg gbb通用hopup座
發覺係關唔哂
同埋有時個飛機會卡住個hopup座
係咪個hopup座咀太長?

發新話題