發新話題

[others] ratech ino m4a1

ratech ino m4a1

跟槍有個wa 匣, 但隻匣好凍下,  無特別計過, 但好似真係打3x飛已經無力

我已經訂左兩隻 prowin 匣 (槍店話 OK, 未到手唔知情況)..   

各位ching 認為最好邊隻匣?

同埋如果落場打, 要買幾多隻匣先得?  6隻夠唔夠?

回覆 1# 的帖子

我只用過PROWIN夾, 手工及性能不錯
唯一可惜是BOLT LOCK位做得不好
如果連發3X飛後無力, 是正常的
所以我落場只會單發或點發

BOMBER都唔錯,$#%)一隻,不過有三條PIN係身.....

明白, thanks

bomber mag 係咪要上網先買到?

引用:
原帖由 easygo 於 19-3-2010 11:18 發表
oh~~~expensive.....nearly same price as PROWIN

引用:
原帖由 easygo 於 19-3-2010 11:18 發表
灣仔前排見過有。

Prowin... 咪鬼買.. 又Jam彈又頂bolt lock

引用:
原帖由 sumandy 於 19-3-2010 14:24 發表
Prowin... 咪鬼買.. 又Jam彈又頂bolt lock
師兄你意思係頂到定頂吾到?
咁你又推薦邊個牌子呢? G&P? Bomber?

請指教~~

頂BOLT意思係頂住個BOLT唔順,打唔到,
而唔係LOCK到BOLT

如果GP同BOMBER,其實係OEM,不過BOMBER個LOCK有滑輪,會順D

我睇過好多關於PGZ 匣問題post
最大問題多數都係頂飛機 / 入滿氣後氣閥太硬,撞針打不動(打不到底) 以至氣化不足
解決方法:
換PGZ 自家出氣膠set
換加強Hammer 彈弓

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2010 13:13 發表
我睇過好多關於PGZ 匣問題post
最大問題多數都係頂飛機 / 入滿氣後氣閥太硬,撞針打不動(打不到底) 以至氣化不足
解決方法:
換PGZ 自家出氣膠set
換加強Hammer 彈弓
睇黎你無睇過ProWin個網站,佢只係guarantee佢出既MAGAZINES 用到係WA上,其他一概不包
仲有,打唔到個VALUE唔淨係太硬,仲有係唔啱位令撞針打不到VALUE,井勝就出現呢個情況!

佢本身設計係比VVA槍,而市面各VVA系統成槍都唔會一樣數 ,(所以就係點解一d直上好打得 ,一d就打唔順 ),
因為是成槍工差問題,就連同一廠既槍都有以上問題;
IN0 雖是VVA系統 ,但佢自已既零件都和VVA有少分別
所以PGZ有第二版 (匣殼氣閥凹位較低) IN0用也無問題,

大多數報告顯視 PGZ匣配合得好的話
暫時最好,什至比原廠VVA Super版彈匣性能更優

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2010 22:36 發表
佢本身設計係比VVA槍,而市面各VVA系統成槍都唔會一樣數 ,(所以就係點解一d直上好打得 ,一d就打唔順 ),
因為是成槍工差問題,就連同一廠既槍都有以上問題;
IN0 雖是VVA系統 ,但佢自已既零件都和VVA有少分別
所以PGZ ...
都唔知點分第一版定第二版! 買左第一版咪好似我咁用唔到??????
另外.. 除左用到例子! 都有好多用唔到既例子. 其中一個就係我!!!!!

GP / Bomer / 大陸匣都冇問題! 係PGC 用唔到. 你話成400買番黎氣唔氣頂???

發新話題