發新話題

裝太陽環,摩打一問謝謝

裝太陽環,摩打一問謝謝

我自己裝KIT,裝了上半身後發現太陽環(樓)得唔夠實,請問各位師兄可以把前準星的一小條PIN打返出來,把果條定管鐵推返前OR後D再(樓)返實個太陽環的嗎??摩打銲接條線點分正負極的,有一長一短,是不是銲落摩打上正負極上各有一個小圈上的??????謝謝各師兄指點一下THX

長d果條係接motor紅色果邊.
barrel nut 唔夠實? 你意思係因為要就條導氣管拄唔實?

引用:
原帖由 NCP013 於 25-3-2010 11:43 發表
長d果條係接motor紅色果邊
barrel nut 唔夠實? 你意思係因為要就條導氣管拄唔實?
先謝謝師兄!因為我裝完上身後先發現槍身有d搖,再細看先知道太陽環未完全上緊,但銀色果條鐵已經穿過了太陽環同槍身,所以想知可否只把銀色條鐵取出,上緊返再pin返條鐵上去準星!thankyou ching^^

引用:
原帖由 hkkiller7 於 25-3-2010 12:20 發表

先謝謝師兄!因為我裝完上身後先發現槍身有d搖,再細看先知道太陽環未完全上緊,但銀色果條鐵已經穿過了太陽環同槍身,所以想知可否只把銀色條鐵取出,上緊返再pin返條鐵上去準星!thankyou ching^^
可以, 不過你應該打返三角前準星對pin, 成揪連導氣管向前鬆.(如果可把前準星的一小條PIN打返出來,把果條管鐵推返前就最快啦, 不過我唔記得原裝導氣管夠唔夠位退向前走返條尾出來)

另有個懶d方法, 但可能會刮花或整彎條條導氣管,錫鎗既不建議用, 就係打甩導氣管粒pin仔, 張仔條管退出前準星, 然後向鎗咀方向拉條管出來...

引用:
原帖由 NCP013 於 25-3-2010 12:32 發表

可以, 不過你應該打返三角前準星對pin, 成揪連導氣管向前鬆.(如果可把前準星的一小條PIN打返出來,把果條管鐵推返前就最快啦, 不過我唔記得原裝導氣管夠唔夠位退向前走返條尾出來)

另有個懶d方法, 但可能會刮花 ...
oic 唔該師兄先,等今晚返去試下先,因為我打入準星和槍管上果2條pin打得唔係好好,如果要成組取出,我諗要拿返去槍店整了@@

引用:
原帖由 NCP013 於 25-3-2010 12:32 發表

另有個懶d方法, 但可能會刮花 ...
已經完成安裝了!!!謝謝師兄!!!!十萬個感謝!!

發新話題