發新話題

是否每枝PTW打出嚟嘅力都有好大分別?

引用:
原帖由 aramua 於 29-3-2010 15:16 發表
i have two r cyinder
0.25 152~~~~~
相當唔錯喇

引用:
原帖由 odaan 於 29-3-2010 12:30 發表

十隻手指都有長短 , 汽筒唔同油份都有唔同力 , 彈簧壓力都有上下落差 , 唔係絕對 100%
同樣原裝 M4A1 紅筒 0.25 , 有人 168 , 有人 151

兩枝 Marui 原裝 M4A1 , 都唔代表佢地一樣力
我分別用過3個朋友的氣筒試過,所得出嚟的數據都係差過人金筒差0.2j而銀筒差成0.5j
我諗有可能係hop-up問題,人人所較嘅hop-up都唔同,但又唔知係唔係真係會差咁遠....所以下次約埋班fd出嚟換hop-up座,又試試睇吓d數據會唔會拉番接近

其代師兄的數據

引用:
原帖由 hkkiller7 於 31-3-2010 01:15 發表
其代師兄的數據
咁師兄你果d呢

引用:
原帖由 Arther 於 31-3-2010 00:18 發表

我分別用過3個朋友的氣筒試過,所得出嚟的數據都係差過人金筒差0.2j而銀筒差成0.5j
我諗有可能係hop-up問題,人人所較嘅hop-up都唔同,但又唔知係唔係真係會差咁遠....所以下次約埋班fd出嚟換 ...
攪大工程喎

引用:
原帖由 spec.ops. 於 31-3-2010 13:36 發表

攪大工程喎
想搵出個原因啫
我枝成槍理論上機件安裝應該好fit,想睇吓會否是hop-up出問題!

有幾多師兄自己開筒換彈簧,可否比d數據睇睇

回覆 22# 的帖子

黑筒m90, 14.5"管 = 0.9-1j
換左m110彈弓 = 1.5j

引用:
原帖由 ayaka 於 31-3-2010 20:00 發表
黑筒m90, 14.5"管 = 0.9-1j
換左m110彈弓 = 1.5j
有無試過紅筒換110!

引用:
原帖由 Arther 於 31-3-2010 14:05 發表
想搵出個原因啫
我枝成槍理論上機件安裝應該好fit,想睇吓會否是hop-up出問題!
唔好用獨立睇

無論乜廠 , 都有公差 , 只係或多或少
廠商生產 , 遇到有問題既貨品 , 都會擺埋一邊 , 唔要或者搵人重新 Fit 位

但係你自己砌 , 係果舊就果舊 , 就算唔得都要係果舊落工夫

正如 AEG 成槍 , 你買果陣發覺骨位離罅或者唔對方向 , 你可以換或者唔要
你買散件 , 砌完先知唔對路 , 但係砌位花左 , 鬼理你

引用:
原帖由 Arther 於 31-3-2010 20:54 發表

有無試過紅筒換110!
當然有啦
用紅筒,重新上潤滑油,用新買M110,經0.2G MAXI BB 測試5個單發
1ST-----1.54J
2ND-----1.54J
3RD-----1.52J
4TH-----1.61J
5TH-----1.57J
以上測試都係用同一枝PTW M4A1+10.8V 1600MAH細電,相同設定既HOP-UP經同一部X3200測試

引用:
原帖由 spec.ops. 於 31-3-2010 22:59 發表

當然有啦
用紅筒,重新上潤滑油,用新買M110,經0.2G MAXI BB 測試5個單發
1ST-----1.54J
2ND-----1.54J
3RD-----1.52J
4TH-----1.61J
5TH-----1.57J
以上測試都係用同一枝PTW M4A1+10.8V 1600MAH細電,相同 ...
好理想吓喎

請問有無用PTI6.04管試過,同原裝管有無分別,火力大細咗.?

回覆 26# 的帖子

do you mind to share 潤滑油上where? I use 110 with 紅筒 but power is definitely < ~1.3........

引用:
原帖由 East 於 1-4-2010 00:42 發表
請問有無用PTI6.04管試過,同原裝管有無分別,火力大細咗.?
我枝super試過換PDI6.04金筒提升咗.1多d
順帶一提用唔同牌子個bb,所得出嚟嘅數據都差幾大

發新話題