21 12
發新話題

打造PTW款式的迷思 (有新問題, #19)

打造PTW款式的迷思 (有新問題, #19)

將會有3個上身及兩個下身,理所當然就係長中短各一.

中及短的,心裡有數.

問題發生喇.希望大家給些意見.

1. 長的,想造一枝MK12 MOD0,但AEG的BARREL NUT好像裝不到,是否要大執?

2. 如用原裝14.5吋BARREL,裝M110骨的話,是否太怪相呢? (小弟打算用SILENCER掩飾長內管).

希望各改裝高手給予意見.

..............

引用:
原帖由 Predator 於 30-3-2010 11:41 發表
將會有3個上身及兩個下身,理所當然就係長中短各一.

中及短的,心裡有數.

問題發生喇.希望大家給些意見.

1. 長的,想造一枝MK12 MOD0,但AEG的BARREL NUT好像裝不到,是否要大執?

2. 如用原裝14.5吋BARREL,裝 ...
1.你條骨想用邊隻先,因為PTW係真數牙
2.用20吋CUT到18吋,一係買AS既18吋(唔知仲有冇)

A1. 小弟會裝玩具骨, 因為會去造色, 唔想浪費真品.
A2. 18"見到有得賣, 但又唔想浪費了原裝14.5"管, 所以先會有迷思.

嘻嘻~加單問小小野, 師兄請唔好見怪~
ptw可以用到玩具骨嗎?
我只知可用nxxxxxxx 的, 只要買番佢的"太陽位"<--唔識點叫

引用:
原帖由 acechan 於 30-3-2010 18:42 發表
嘻嘻~加單問小小野, 師兄請唔好見怪~
ptw可以用到玩具骨嗎?
我只知可用nxxxxxxx 的, 只要買番佢的"太陽位"
ptw真數...真數牙比玩具數細少少
所以可上玩具數的barrel nut
小弟都用緊gp的urx for我支ptw

引用:
原帖由 Predator 於 30-3-2010 11:41 發表

2. 如用原裝14.5吋BARREL,裝M110骨的話,是否太怪相呢? (小弟打算用SILENCER掩飾長內管).
1. aeg玩具數較大...係上到真數身的

2. m110 urx好似係12"長...sr-25的gas block約1.5"
total 13.5"...只外露1"外管..會比較怪

另外如果上sr-25 silencer應該係唔實淨的...因為要靠外管定位
否則silencer與barrel不align....bb好易打到silencer內面
可以睇下小弟支urx mid-length + sr25 gas block
有2.5"barrel外露...上到sr-25 silencer但有少少鬆的

附件

30-3-2010 19:52

30-3-2010 19:52

引用:
原帖由 Predator 於 30-3-2010 15:13 發表
A1. 小弟會裝玩具骨, 因為會去造色, 唔想浪費真品.
A2. 18"見到有得賣, 但又唔想浪費了原裝14.5"管, 所以先會有迷思.
既然你都整得MK12MOD0,咁就梗係跟足D啦,裝玩具骨都係咁話(個人意見)

我就係俾你毒死左 =.="

如果跟你咁改,小弟可能用knight's款QD silencer

引用:
原帖由 Predator 於 30-3-2010 20:24 發表
我就係俾你毒死左 =.="

如果跟你咁改,小弟可能用knight's款QD silencer
咁其實你最想改邊款?

其實mk12 mod0我都想改....可惜18"管同pri個筒太貴了

我都未知自己想點改

回覆 6# 的帖子

師兄,GP條medium骨係咪跟足真品長度係10 3/4"架

回覆 12# 的帖子

10 5/8"

都唔錯

Yes, but 7.62 wor

21 12
發新話題