33 123
發新話題

配ESS近視鏡片

配ESS近視鏡片

我副ICE 2.4
請問邊度有得配呢?眼鏡鋪?定係要連框一齊訂?
咁個框邊度有得賣呢?
thanks.

回覆 1# 的帖子

ESS ICE 2.4 既近視鏡片要先買左內框

內框可以上 ESS 網訂 or 去香港代理商"安X行" 都有賣, 我自己用緊  Vice RX 價錢 $6XX
當你買左內框之後, 你可以去返相熟既眼鏡鋪去配返鏡片

P.S 配完之後記得問返眼鏡鋪拎返對  dummy 鏡, 以便你下次再換內鏡片時仲有個 sample cutting 參考返

British 4th Armoured Brigade

我想搵d好似太陽眼鏡的近視眼鏡

姐好似CD1果D咁...

回覆 3# 的帖子

咁你買副太陽眼鏡, 換對近視鏡片就得啦.....................

引用:
原帖由 lamwk00 於 10-5-2010 14:26 發表
咁你買副太陽眼鏡, 換對近視鏡片就得啦.....................
近視鏡可以做到好似太陽眼鏡果D鏡片咁?

回覆 5# 的帖子

why not?? 睇你俾得起幾多錢姐

真係咁易配嗎 ?
已知有得配度數既太陽眼鏡而香港又真係整到既有 Ruby Project。不過只係普通太陽眼鏡,用黎打 game 後果自負。
Oakley 聽講要美國配,有排等,仲要個 website 唔多理 international order .
ESS 大陽鏡 feel 既有 CDI / CDI Max,不過一樣十問九唔應,而 ESS 仲響個 website 講明話換左 RX 會減低防撞系數添 ...

老實講,如果用 ESS ICE/STRICKER 做太陽眼鏡,其實可以買 Guarder 隻 C2 啦,唔使額外買 RX 鏡架。呢度都平返一百幾十。

如果有師兄可以指教一下 ESS 有度數太陽眼鏡就好啦,謝謝 !

引用:
原帖由 lamwk00 於 10-5-2010 14:03 發表
ESS ICE 2.4 既近視鏡片要先買左內框

?t=1273471036

http://i928.photobucket.com/albu ... en/Other/_MG_1222.j ...
6xx 係成塊rx 鏡定係淨框?

回覆 8# 的帖子

成 set Vice Rx Inserts, 包括:
ESS ICE inserts mounting,
ESS Advancer V12 inserts Mounting
框 & dummy 鏡片

如果用 P-2 Rx 果 set 會比較平D, 4XX

引用:
原帖由 lamwk00 於 10-5-2010 16:05 發表
成 set Vice Rx Inserts, 包括:
ESS ICE inserts mounting,
ESS Advancer V12 inserts Mounting
框 & dummy 鏡片

如果用 P-2 Rx 果 set 會比較平D, 4XX
我買P-2 Rx好似$3XX,但因為散光近視又深,配鏡就$7XX 赤!

thanks  師兄

其實我係想要一副近視眼鏡.....但要似太陽眼鏡...
個樣好似CD1咁....

真係有方法!!??!?
唔係用來打game...日常生活...

引用:
原帖由 vincent199 於 11-5-2010 11:05 發表
其實我係想要一副近視眼鏡.....但要似太陽眼鏡...
個樣好似CD1咁....

真係有方法!!??!?
唔係用來打game...日常生活...
有 fd 響美國既話,可以試下 Oakley 或者 ESS 既度數太陽眼鏡。
我都等緊 ESS 覆隻 CDI 個 RX insert,不過一等就等左幾個月。今日的起心肝再 send 多次 e-mail 間佢,睇下佢覆唔覆。
如果 CDI 隻 RX insert 要拆左原本既 PC 防撞鏡先用得,咁我使鬼買 CDI,求其買副鏡架都得啦 ...

如果 add on 係唔使拆左塊防撞片就正啦,買多塊 mirror 鏡去游水 ...

回覆 12# 的帖子

咁你主要淨係要個框係太陽鏡?? 定係要連塊片都係?? or 你主要淨係要個框係太陽鏡框 + 普通近視鏡片?

因為你表達唔夠清晰, get 唔到你意思.....

回覆 13# 的帖子

無錯 CDI 果款係成塊鏡片加上去的外框的, 不過就唔知道係唔係要拆左原有果 set 先裝到

del...

33 123
發新話題