發新話題

配ESS近視鏡片

真係咁易配嗎 ?
已知有得配度數既太陽眼鏡而香港又真係整到既有 Ruby Project。不過只係普通太陽眼鏡,用黎打 game 後果自負。
Oakley 聽講要美國配,有排等,仲要個 website 唔多理 international order .
ESS 大陽鏡 feel 既有 CDI / CDI Max,不過一樣十問九唔應,而 ESS 仲響個 website 講明話換左 RX 會減低防撞系數添 ...

老實講,如果用 ESS ICE/STRICKER 做太陽眼鏡,其實可以買 Guarder 隻 C2 啦,唔使額外買 RX 鏡架。呢度都平返一百幾十。

如果有師兄可以指教一下 ESS 有度數太陽眼鏡就好啦,謝謝 !

引用:
原帖由 vincent199 於 11-5-2010 11:05 發表
其實我係想要一副近視眼鏡.....但要似太陽眼鏡...
個樣好似CD1咁....

真係有方法!!??!?
唔係用來打game...日常生活...
有 fd 響美國既話,可以試下 Oakley 或者 ESS 既度數太陽眼鏡。
我都等緊 ESS 覆隻 CDI 個 RX insert,不過一等就等左幾個月。今日的起心肝再 send 多次 e-mail 間佢,睇下佢覆唔覆。
如果 CDI 隻 RX insert 要拆左原本既 PC 防撞鏡先用得,咁我使鬼買 CDI,求其買副鏡架都得啦 ...

如果 add on 係唔使拆左塊防撞片就正啦,買多塊 mirror 鏡去游水 ...

引用:
原帖由 vincent199 於 11-5-2010 11:05 發表
其實我係想要一副近視眼鏡.....但要似太陽眼鏡...
個樣好似CD1咁....

真係有方法!!??!?
唔係用來打game...日常生活...
唔用黎打 game,即係有近視度數既太陽眼鏡啦 ...

比得起錢咪買 Ruby Project 囉。
比唔起咁多錢,咪買 Guarder 連 RX 鏡架,再去配自己既度數。

引用:
原帖由 lamwk00 於 11-5-2010 11:26 發表
無錯 CDI 果款係成塊鏡片加上去的外框的, 不過就唔知道係唔係要拆左原有果 set 先裝到
如果可以同時有 PC 鏡片同 RX 鏡片一齊用就值得買呀。

到時去配個好 d 既鏡片,唔當太陽眼鏡,當普通眼鏡都 OK 啊。
如果 ICE/Guarder C2 唔用黑鏡用透明鏡,見到個 RX 架係好核凸下 ...

ESS 今日覆左 ...

CDI 係要成組換。而且,跟埋既鏡片全部唔用得。要有防撞既太陽眼鏡,就要幫襯佢買 RX 架仲要配埋鏡先得。
錢如果唔係問題既話,即管去馬啦 !

不過,乜都唔計,只計 RX Insert + 度數透明鏡,要 89 (美金),每多一隻色要獨立要買一組 RX Inser + 顏色鏡片,89 美金再加每隻色獨立既價錢 (High Def. Yellow/Smoke Grey +15,Mirror Grey +50,Polarized Grey +100),真係買唔落手。

以上價錢未計運費添 ...

引用:
原帖由 lamwk00 於 12-5-2010 11:08 發表
我果一副係  ICE, 而家用緊黑色鏡片, even 我正面影, 同上面副圖無分別............ 基本上睇唔到內框,由其係戴起左之後
ESS 唔清禁,不過 Guarder C2 如果出面越光就越唔覺既。但係低光度就會見到。

發新話題