發新話題

世界狙擊比賽中國武警奪冠實錄

太強了吧

真系估五到中國會攞冠軍.....

呢個POST正!
一般SNIPER RIFLE 有10 到14LB重(重心在槍管),加埋支SCOPE,腳架,重要好定(旭咗1度,在100碼就旭咗5呎!)所以企系度的姿勢就系咁.少D機肉都唔得.
可以見到好多HIGHEND槍.
有Unique Alpine, Sako TRG, AI, Blaser, Sig-Sauer等等.
中國選手好似有支remington 同Sig-Sauer唔知SSG2000訂3000,好似重有支新的5.8mm.
現時中國的新5.8mm同d新sniper rifle好似都幾勁,應該好過5.56NATO,所以相信佢地會越來越勁
射刀都幾好玩,不過唔好叫我出自己果把

引用:
原帖由 廢柴 於 7-6-2010 22:46 發表
可惜, 中國始終都唔可以生產到有番咁上下水平既狙擊槍...........
用外邦產品並無不妥!  古時趙武靈王都懂用胡服騎射策略進行軍事改革.
何況今天世界一體化呢!
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E8%B5%B5%E5%9B%BD
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Winters 於 8-6-2010 10:27 發表
武器裝備性能不佔優勢的情況下?
M700都唔算靚野?
同AWM,PGM之類比又點樣?

引用:
原帖由 tango10 於 8-6-2010 09:10 發表

用外邦產品並無不妥!  古時趙武靈王都懂用胡服騎射策略進行軍事改革.
何況今天世界一體化呢!
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E8%B5%B5%E5%9B%BD
始終都係差D既...........總係覺得都係要全國產先好, 雖則外國都未必係......... 當我發UP瘋好了

無記錯既話其實單講槍本身而言, 中國生產到既狙擊槍其實都好似話可以有一定精度

但就係睇過一個中國軍方研究員係某電視訪問中講過, 依家面對既最大問題係生產唔到批量但係又精度高既子彈

引用:
原帖由 廢柴 於 8-6-2010 10:41 發表

始終都係差D既...........總係覺得都係要全國產先好, 雖則外國都未必係......... 當我發UP瘋好了

無記錯既話其實單講槍本身而言, 中國生產到既狙擊槍其實都好似話可以有一定精度

但就係睇過一個中國軍方 ...
又係QC問題

有甘既成績真係好令人振奮。
小弟講幾句吧,要成為狙擊手係好講天份,成為一個好的sniper需要很堅毅很特別的能力,吾係每個人話想做就做得到。
我覺得無論邊個國家既人,用咩武器,單單就講個人既本能同經過果D前期訓練,就已經吾容易。
就講500米打10吋靶內吧,打過實彈既師兄就知道吾係人人可以做得到,甘如果1000米甚至更遠呢?

所以呢班軍警裡面,每個都係值得尊敬的,因為佢地做到我地做吾到既事。

引用:
原帖由 zea1984 於 8-6-2010 01:33 發表
打刀刃o個個玩法用o係BB彈度你地估可行ma?
2j 以下BB彈較難,但用係0.177"、0.20"、0.22" air gun 氣鎗鉛彈(痰罐仔)則絕對可以........

happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

越野跑仲勁
你地估下有咩國家可以同中國玩?

天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 JBL 於 7-6-2010 10:59 PM 發表

唔係似,直頭係.......
國內武警有入口M700用的!
願聞其詳
NEVER HEARD OF IT BEFORE

之前用88式狙鎗輸十幾條街,依家總算跟得返上喇

引用:
原帖由 肥兵 於 8-6-2010 19:29 發表
之前用88式狙鎗輸十幾條街,依家總算跟得返上喇
其實88式攪一攪個腳架同D公差問題應該有出路…
可惜…可惜,

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-6-2010 19:32 發表

其實88式攪一攪個腳架同D公差問題應該有出路…
可惜…可惜,
88狙本身好多先天問題,一般用途尚可,打比賽就...唉,之前D成績就知那

發新話題