發新話題

世界狙擊比賽中國武警奪冠實錄

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-6-2010 19:32 發表

其實88式攪一攪個腳架同D公差問題應該有出路…
可惜…可惜,
多數狙擊槍會用一條用精良鋼材製的重槍管
但我渣過支真88式狙重輕過95式步槍同M4步槍, 成支膠身電槍今....

記得上年年頭左右,有個市(sorry唔記得個市名),有個賊脅持住個女仔同公安談判,公安原想用88狙射剎個賊,但係連個射手都話無把握在80米左右打中個賊人頭,最後改由持警快衝到二十多米處用微衝擊剎賊人,官方大讚公安如何英明英勇,但無提過88狙問題!不過國內有軍事雜誌低調報導過這88狙事件.
有錯請改正,不過唔好出口傷人

冶金技術都是外邦較為先進! 而中國地質亦難生產優質剛材!
既然有錢可以買靚野, 咁亦無謂堅持用國貨.
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

QBU88係semi auto,準確性一般都好難跟bolt gun 比.
中國選手用的如果是REMINGTON 700,可能是700P.都好BASIC.
但知道有支5.8MM的 bolt gun,成支SIG SSG3000咁樣

引用:
原帖由 gykl3344 於 9-6-2010 07:44 發表
QBU88係semi auto,準確性一般都好難跟bolt gun 比.
中國選手用的如果是REMINGTON 700,可能是700P.都好BASIC.
但知道有支5.8MM的 bolt gun,成支SIG SSG3000咁樣
88式既精準度仲衰過個支山寨M16既CQ,而個支新既boltaction 就算用新研制既專用狙擊彈,都保證唔到1 moa…
另外,槍支本身既精準度並唔係射手可以控制既…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:
原帖由 yobit 於 8-6-2010 01:27 發表

是武警>>>新華網消息(劉昕、梁兼銘)剛剛在匈牙利首都布達佩斯落幕的第九屆國際軍警狙擊手射擊錦標賽中,中國武警代表隊張華、鄧贇、胡翔、王占軍、徐波、孟慶峰等6名警官獲得兩項冠軍、一項亞軍、兩項季 ...
話明分左軍方同警察兩組,張相入面隔離位背脊都寫住Police,武警又著迷彩...唔係公安係咩?

引用:
原帖由 肥兵 於 8-6-2010 20:00 發表
記得上年年頭左右,有個市(sorry唔記得個市名),有個賊脅持住個女仔同公安談判,公安原想用88狙射剎個賊,但係連個射手都話無把握在80米左右打中個賊人頭,最後改由持警快衝到二十多米處用微衝擊剎賊人,官方大讚公安如何英 ...
依家d公安好似係用svd,但係88式好似無禁差wo...之前睇一個cctv既tv progamme,有個老解sniper可以係600米打頭wo

誰說中國沒人才!

引用:
原帖由 Kungz 於 9-6-2010 13:02 發表

88式既精準度仲衰過個支山寨M16既CQ,而個支新既boltaction 就算用新研制既專用狙擊彈,都保證唔到1 moa…
另外,槍支本身既精準度並唔係射手可以控制既…
1個moa都無就好難用來做狙擊la.

引用:
原帖由 zea1984 於 8-6-2010 01:33 發表
打刀刃o個個玩法用o係BB彈度你地估可行ma?
你搵把老麥膠刀都可以諗下既
鵰。豹。狸。獅。狒

為中國人真光了

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-6-2010 19:46 發表

依家d公安好似係用svd,但係88式好似無禁差wo...之前睇一個cctv既tv progamme,有個老解sniper可以係600米打頭wo
可能上文我寫得怪左小小,應該係個射手知道支88個groping太大,而個賊頭係人質個頭後面,露得太少,唔敢擔保唔會誤中人質,所以至唔用88,但這就暴露出88係精度不足,戰時打敵人無問題,但打賊反而唔得精中.

回覆 57# 的帖子

為中國人''真''光了

..............

引用:
原帖由 肥兵 於 10-6-2010 17:29 發表

可能上文我寫得怪左小小,應該係個射手知道支88個groping太大,而個賊頭係人質個頭後面,露得太少,唔敢擔保唔會誤中人質,所以至唔用88,但這就暴露出88係精度不足,戰時打敵人無問題,但打賊反而唔得精中.
OIC,錦SVD應該好過88式...

發新話題