發新話題

我好想放棄......

回覆 89# 的帖子

裝左npas都係跟番原來設定好,
師兄是有邊方面問題?hopup唔得有碎彈果d

引用:
原帖由 gainax 於 16-6-2010 06:43 發表
裝左npas都係跟番原來設定好,
師兄是有邊方面問題?hopup唔得有碎彈果d
係無hop up
用gbb hop up+ratech膠
安好了,但無hop up禁

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 rho837 於 12-6-2010 19:20 發表

如此就上述的聲明. 高人支"YYA系统"M4 GBBR看來應該一定好正? 如果是的. 煩請高人可否分享對此類M4之深德(貴人之搶修正或改良清單.......)給大部份玩YYA, 井性等等人兄作解決問題作參考, 大部份玩家應相信 ...
你有空就搜索下小弟d post,我枝WA M4係第一批買入,改咗d乜嘅過程我都有keep住出post嘅,
冇花冇假,老老實實,WE M4我冇擁有過,但身邊有不少友人"曾經"擁有,
擁有WE 黄銅膽M4後,友人們都經常要返三斤用佢嘅保養服務,更有住天水圍嘅朋友曾諗過為此而要搬去廣華街.....
耐何不斷比錢三斤去用WE 黄銅膽M4原裝補品升級及來回車錢攪到想搬都冇錢,最後WE 黄銅膽M4朋友們把心一橫,放WE 黄銅膽轉WA,現在正歡樂享受GBBR中~

PS.WA Sys要穩定,耐用,準,我個人覺得所費絕對比WE M4黄銅膽Sys高,入場費HK$6K唔少得,講完~
PPS.以上只談及WE M4黄銅膽Sys ,對於WE open bolt PDW,我玩過都讚好~

回覆 92# 的帖子

gbb hopup是 之P數? 咩牌子?  
會唔會hopup膠太鬆或緊? 可入彈去hopup膠到用野輕輕推粒彈至發射, 感覺一下鬆/ 緊? 定老鼠屎下壓不足?留意一下,最好拆出黎睇睇 ,正常有較hopup點都有d睇到

VVE槍對比VVA系統是較穩定, 因氣芯和後座力關係, 所有要是VVA的開鏜+大後坐力GBB, 就容易有碎彈,口水彈問題 ,
其實原裝VVE槍唔錯的 , 較省氣同運作穩定, 但有兩個問題導至效能下降, 1 彈匣 2氣芯,  彈匣是GBB最重要零件之一, 氣槍要穩定高效能全因是彈匣氣化與槍本身行得順, 但彈匣最難做得好(像VVA的也一樣會漏氣),
VVE的因設計所限系統上未能完全發揮, 而氣芯與彈匣氣化問題至它不適合長時間連打,
所以兩個系統各有優劣, 只要會修好無話有咩大問題 ,  其實大家鐘意玩咩系統就簡邊個, 同樣是玩 玩具,
都應該唔會為左你鐘意高達, 同我愛變型金剛爭拗

引用:
原帖由 gainax 於 17-6-2010 03:04 發表
VVE槍對比VVA系統是較穩定, 因氣芯和後座力關係, 所有要是VVA的開鏜+大後坐力GBB, 就容易有碎彈,口水彈問題 ,
其實原裝VVE槍唔錯的 , 較省氣同運作穩定, 但有兩個問題導至效能下降, 1 彈匣 2氣芯,  彈匣是 ...
WE最緊要要換hop up呀!
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

回覆 87# 的帖子

原來你係果個受害者

小弟愚見,如果用BEARING鎚,建議每二干ROUND就要更換全套BEARING!
大細的都要換。
7X4X2.5 &  6X3X2.5

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 17-6-2010 08:46 發表
小弟愚見,如果用BEARING鎚,建議每二干ROUND就要更換全套BEARING!
大細的都要換。
7X4X2.5 &  6X3X2.5
碑零本身唔太受力,而個d又太細 , 都係用硬d既擊鎚最耐玩

高人! 你出好多POSTS我地唔識揾你支槍改良清單及主要改良事項, 不如簡簡單單就係此處列明出來給有需要之人兄參考? 如果你的YYA改良清單係掂, 唔好話六仟! 萬六我地都會去試.

不過你講得很對YYA系统入場費真係比YYE高, 我支YYE(有膽式)唔計用TXC LaRux身同啲珍尾柄珍骨珍準星及其他濕聲珍配件...私人車鋼管等等.....都只係二仟內有找有如. 宜CO2夾只係拆吓絛芯唧吓油就OK, 支玩具只係要換個L片, 飛機嘴內個頂. 多個星期五晚同班YYE朋友在天台一路射(乎吓乎吓就十夾啦)一路BBQ飲紅酒都冇問題! 但啲井性YYA就雙比吓(繼續乎到三夾)以徑好好! 我地啲YYA滴"WATT"滴得好快! 整完打一次又要再整(徐左聱大)就只有放在一邊! 唉.......

所以高人你講到支YYA天下無....我地都好想啲X性掂.

引用:
原帖由 d.s 於 16-6-2010 21:37 發表

你有空就搜索下小弟d post,我枝WA M4係第一批買入,改咗d乜嘅過程我都有keep住出post嘅,
冇花冇假,老老實實,WE M4我冇擁有過,但身邊有不少友人"曾經"擁有,
擁有WE 黄銅膽M4後,友人們都經 ...
師兄你打手來ga
做人玩野唔好聽片面之詞
我兩個sys都有wor
你今快打過YYE M4 支冇銅膽拿

回覆 101# 的帖子

師兄,DS兄講緊PDW,你想玩可以去三軍玩,
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 d.s 於 16-6-2010 21:37 發表

擁有WE 黄銅膽M4後,友人們都經 ...
PS.WA Sys要穩定,耐用,準,我個人覺得所費絕對比WE M4黄銅膽Sys高,入場費HK$6K唔少得,講完~

同意呢句...玩gbb要穩定,耐用,準,真係唔好貪平買大陸件小弟係過來人由其是内部零件就算比你執到順都未必襟用打幾場又有事..整仲多過玩

話時話"像珍"! 可能我"超錯"啦! 蘋果對蘋果比較. 用一支標準YYE M4 GBBR比YYA M4 GBBR來說的話, 計點數我覺得YYE M4"像珍"過支YYA M4!

a) 唔計個上下槍身板面手功出入和物料及尺吋等等.
b) 唔計成支搶的顏色及表面手感.
c) 唔計YYA搶管Hop Up位又YYE兩段槍管.
d) 唔計雙方之彈夾外皮尺吋.

1) YYA - Bolt (冇膽) - 1分                      YYE - Bolt (有膽) - 0分
2) YYA - Handle (冇孔) - 0分                   YYE - Handle(有孔) - 1分
3) YYA - Handle (直入) - 0分                   YYE - Handle (仿真鐵入法) - 1分
4) YYA - Bolt latch (冇孔冇Pin) - 0分             YYE - Bolt latch (有孔有Pin) - 1分
5) YYA - 下身手柄接合位唔同真鐵 - 0分          YYE - 下身手柄接合位同真鐵一樣 - 1分
6) YYA - 下身內尾Buffer stop pin唔同真鐵 - 0分   YYE - 下身內尾Buffer tube stop pin 同真鐵一樣 - 1分
7) YYA - 下身內機械組件看來好像真鐵 - 1分      YYE - 下身內機械組件看來同真鐵不一樣 - 0分
8) YYA - Hammer動作(反彈式) - 0分             YYE - Hammer動作(直擊式)同真鐵一樣 - 1分
9) YYA - 彈夾換唔到真外皮夾殼 - 0分            YYE - 彈夾可改裝入"珍P-Mug"殼 - 1分

總得分數:-
1) YYA 有 2分 (共9分)
2) YYE 有 7分 (共9分) 就算唔計5,6,8,9項都有3分比YYA多1分.

因為我都係玩氣搶........有呢兩支槍在手因而正面地講出來給大家聽吓.

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 17-6-2010 03:02 PM 發表

師兄你打手來ga
做人玩野唔好聽片面之詞
我兩個sys都有wor
你今快打過YYE M4 支冇銅膽拿
算吧啦!槍都未有就話人地果枝點點點…
我由vve一出果日玩到宜家,除左個hopup廢d同埋匣唔保養會好易溜氣都未試過有咩大問題。
做人客觀d,試清楚先講啦
如果講要大改先打得順,vve同vva都係要大改,不過vve唔會貴囉

發新話題