發新話題

我好想放棄......

引用:
原帖由 lololo 於 11-6-2010 12:58 發表
今日專登請假整鎗
由9點整到現在,ching們其提及既方法都試過哂
-屈spring-解決左auto時hammer 問題, 但變左噴白煙, 20唔夠就冇氣
-semi時 double tap 未能解決
-prowin匣換上WA吹氣膠..未有改善
-新問題!!!條bo ...
既然師兄係Prime身, 不如將有問題的件換做Prime?

引用:
原帖由 gainax 於 12-6-2010 00:47 發表
GBB之我見
發現好多問題都在於國貨, 自組, 不當更換零件, 反而打過原裝 之P, BOMBER, IN0都無咩大問題,小問題全可修正,

GBB 同電槍一樣, 換哂補品唔=好打, 此終各廠零件尺寸不同, 某d補品唔修就用
問題多 是正 ...
小弟亦讚同, 所有野都完全值得.

引用:
原帖由 rho837 於 17-6-2010 16:35 發表
話時話"像珍"! 可能我"超錯"啦! 蘋果對蘋果比較. 用一支標準YYE M4 GBBR比YYA M4 GBBR來說的話, 計點數我覺得YYE M4"像珍"過支YYA M4!

a) 唔計個上下槍身板面手功出入和物料及尺吋等等.
b) 唔計成支搶的顏色及表 ...
師兄, 照d.s兄指的最小要6K相信指買Ino或派米,而
Point 2,3, 如講緊Charging Handle真係睇你買咩款.
Point 4, Bolt latch是指Bolt Carrier Key同pin = Bolt Carrier Key Screw?
Point 5,6, Buffer retainer及Pistol Grip Ino或派米 是真鐵樣式
Point 8, 師兄可以解釋直擊和反彈式嗎?
Point 9, 咸魚青菜各有喜好, 但GHK MAG是可以改PMAG的...
http://www.youtube.com/watch?v=X0_T2aAI7X4

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 17-6-2010 17:31 發表

人地講原廠車wor
唔係講barbus同AMG  wor
我都係跟據D.S兄方面解說

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 18-6-2010 11:16 發表

哦原來師兄玩緊過6 k 要射到的YYA 系统係呢D 百烏歸巢
連X性都唔係
今我失覺晒
原來玩YYA 要將架honda 裝 spoon ,Tom's ,TRD 今玩的
WA平台一樣有Bomber, Ino既Stock Gun, 要散砌又唔見得有問題, 真實中DPMS, Bustmaster, VLTOR, STAG等用係一齊又有問題嗎?
無可否認大家亦認同WE又平又抵玩, 大家又唔係唔認同, 師兄何須咁激動?

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 18-6-2010 14:03 發表

市場佔有率回到最基本的問題係咩先
我唔信一枝三日唔埋兩日要整的槍叫ok la
你今講yya 咪冇一枝成槍現成打得
師兄你估玩車貴定玩槍貴
今的比喩你仲未明 你唔係同我講玩wargame 的技術比得上車呀
反正 ...
師兄, 亦有人支WE 槍 and 匣要成日整/壞.
點都有一定既損壞率, 有人好采有人唔好采.
我自己有支JG GBB(仲係賣$600個時買落), 買番黎換左5KU Steel Bolt Catch, Ambi Fire Selector, Heavy recoil buffer再加多個AEG Hop-up unit玩到而家都未出事, 加埋都係$1K多D咋wor???
唔係以自己黎做標準, 幾好既槍都會壞.

發新話題