發新話題

WE夾! 我投降了

引用:
原帖由 sumandy 於 14-6-2010 22:22 發表
不論新舊版! 一樣都係漏氣

舊果2隻整完又漏整完又漏出入3軍不下十次
新果隻沙色scar版終於漏氣了.. 仲要先果晚無事. 落場先有事

整又成2個星期... 5隻夾. 3隻出事.  尋日落場得兩隻

支槍出得幾好都冇用! D ...
其實D VALVE已經有改進,不過...未夠好~

我有一隻夾, 係整極都唔好, 前後連續整左3次都無拎, 成個幾兩個月

因為拎果陣每次即場試比你睇時都會漏, 但每次都話整好, 好無奈
signature oversize

引用:
原帖由 Terryimac 於 20-6-2010 16:41 發表
我有一隻夾, 係整極都唔好, 前後連續整左3次都無拎, 成個幾兩個月

因為拎果陣每次即場試比你睇時都會漏, 但每次都話整好, 好無奈
琴日拎個匣去整,個同個staff講個匣漏氣,佢用左一枝we gas test,自己聽下話無漏,但係我聽到,
之後佢再用猛將test,比我聽下,我都係聽到漏氣,之後個staff就叫我擺低整,
依家有d擔心佢會唔會整唔好

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-6-2010 05:16 PM 發表

琴日拎個匣去整,個同個staff講個匣漏氣,佢用左一枝we gas test,自己聽下話無漏,但係我聽到,
之後佢再用猛將test,比我聽下,我都係聽到漏氣,之後個staff就叫我擺低整,
冇得擔心

擔心就自己試下整,又唔會死人既!

我用左1 年都係漏一隻,不過一定要留D氣~~

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-6-2010 17:16 發表

唔會掛

自己搵下文整啦
有人版"我"

E+一隻都冇事!

引用:
原帖由 Dennis.C 於 20-6-2010 18:50 發表
我用左1 年都係漏一隻,不過一定要留D氣~~
聽講留啖氣係入邊會好d
為什麼呢?

YYE GBBR (豬咪咪鉤佬) 叉氣夾的主要問題在於(只是本人認為)是物料質量或生產品質控制:-

1) 物料為金鐲身(壓縮氣缸)好可能用TOPGAS或紅氣時輸入的氣壓過高令缸身(缸邊)輕微脹大"變形"所以道致襯墊蓋(長方彎形蓋)漏氣.

2) 金鐲身可能有微小之砂孔或裂文, 之前亦發現氣芯位內有裂文(不過軍軍軍以換了隻新夾).

實際上YYE叉氣夾設計係好好(同樣YYA夾都係好夾)因為YYE唔需要換膠頂嘴(有膽式), 氣化表演好穩定. 希望有一天PROWON會出7075-T6 CNC YYE叉氣夾連MUGPUL PTS P-MUG膠殼, 最好造個PU防振隔溫內膽.

如果高質量及高品質控制, 啲夾又結實又耐用唔容易漏氣, 一隻賣HK$800.00係冇問題 (七隻都只係HK$5,600.00大部份人續隻買都買得起), 大家齊齊支持高質數GBBR叉氣夾, PROWON你地現在快喲"起錨"造呢隻YYE夾比我地用啦.

YYE匣只要你明白佢漏氣既原因,其實係好易整,一枝爭口膠,三種size既o-ring就可以走天下!
而rho837所講缸邊輕微脹大"變形"係無乜機會發生,因為長方彎形蓋係有8隻牙咬住缸邊.
我地試個整好o左既匣係有"安全保護"下直叉CO2都無漏氣(不過你地唔好試呀,可能會炸死人架!)

引用:
原帖由 DENON 於 24-6-2010 23:33 發表
YYE匣只要你明白佢漏氣既原因,其實係好易整,一枝爭口膠,三種size既o-ring就可以走天下!
而rho837所講缸邊輕微脹大"變形"係無乜機會發生,因為長方彎形蓋係有8隻牙咬住缸邊.
我地試個整好o左既匣係有"安全保護"下直叉 ...
師兄.請問爭口膠係乜呢

引用:
原帖由 sumandy 於 25-6-2010 00:58 發表

師兄.請問爭口膠係乜呢
具有防液性: 油,水,防涷混合物,油脂

最好用灰色,軟身D同無甘臭

引用:
原帖由 DENON 於 25-6-2010 02:07 AM 發表

具有防液性: 油,水,防涷混合物,油脂

最好用灰色,軟身D同無甘臭
請問可以係邊搵到呢?

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2010 04:32 發表

請問可以係邊搵到呢?
Me too: 請問可以係邊搵到呢?

發新話題