發新話題

WE夾! 我投降了

we匣係咁多gbb之中最易整既一隻
我平均5~6分鐘就攪掂一隻
仲包保斷尾

你去"面書"到搵GBB Gamers (Hong Kong)
有教你點整架啦
搵唔到既話你係果到問下人
好快會有人答你

引用:
原帖由 sumandy 於 16-6-2010 02:59 發表

找不到呢
GBB Gamer (hong Kong)群組

引用:
原帖由 sumandy 於 16-6-2010 22:57 發表
用玻璃膠! 會唔會有問題呢?
爭口膠呀!師兄

擔心就自己試下整,又唔會死人既!

YYE匣只要你明白佢漏氣既原因,其實係好易整,一枝爭口膠,三種size既o-ring就可以走天下!
而rho837所講缸邊輕微脹大"變形"係無乜機會發生,因為長方彎形蓋係有8隻牙咬住缸邊.
我地試個整好o左既匣係有"安全保護"下直叉CO2都無漏氣(不過你地唔好試呀,可能會炸死人架!)

引用:
原帖由 sumandy 於 25-6-2010 00:58 發表

師兄.請問爭口膠係乜呢
具有防液性: 油,水,防涷混合物,油脂

最好用灰色,軟身D同無甘臭

大家都係討論下,有無變形都無所為,醫法都係一樣,
o-ring就唔洗用到NOK咁高上,c 達行 D大陸仔o-ring就得架啦
YYE匣條張方形膠邊就最大鑊,十足十D上o左年紀既女人一樣
爭口膠係用黎保番膠邊與合金之間既空位,令佢變番做一個後生女一樣
你話試個唔得可能係你係D爭口膠未干時就收緊曬D螺C
記住要等D膠干o左後先完全收緊D螺C

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2010 04:32 發表

請問可以係邊搵到呢?
大部份汽車零件鋪有得買

玻呢膠好似D中年女人咁
而灰色爭口膠就好似D後生女咁
你放曬D gas 折開隻匣個方彎形蓋
查係膠邊與合金之間既位置(兩面都要查,薄薄地,頭尾查多小小)
跟手合番個蓋,收螺C(唔好收緊曬)
多出黎D膠,清潔下
等25~30分鐘再收緊曬D螺C
ok!可以入氣試水!

引用:
原帖由 rYaN 於 29-6-2010 13:13 發表

師兄!請問配過d o ring後,仲洗唔洗玩完差返少少氣入去呀?
差返一兩秒最好

引用:
原帖由 rYaN 於 30-6-2010 15:30 發表
我連方RING都唔放入去.....放乾30MINS到,,,,,差氣試...衰左..
宜家從頭再整一次....等佢乾夠1日
希望成功
你唔放方RING,起馬要等你用個隻膠完全乾曬先得
我份人比較心急,所以我唔會唔放方ring

發新話題