發新話題

WE夾! 我投降了

WE夾! 我投降了

不論新舊版! 一樣都係漏氣

舊果2隻整完又漏整完又漏出入3軍不下十次
新果隻沙色scar版終於漏氣了.. 仲要先果晚無事. 落場先有事

整又成2個星期... 5隻夾. 3隻出事.  尋日落場得兩隻

支槍出得幾好都冇用! D夾跟本無改善過

引用:
原帖由 sam524 於 14-6-2010 22:27 發表
我7隻匣都冇事...
可能我好運同用得少...
你7隻幾時買先?

引用:
原帖由 fai84 於 14-6-2010 22:40 發表
http://tw.myblog.yahoo.com/frogm ... &l=f&fid=20
試試
謝謝! 唔係呢個位漏

不過發現原裝未拆過既夾有用AA膠等類似物體注過!

引用:
原帖由 fai84 於 14-6-2010 22:52 發表
你有無留D氣響隻匣度?有無一拎出禁VALUA試有無氣?
你可以打GAME前一WEEK 比D匣3軍整,唔駛等佢打比你,走去問佢攞應該有
我之前8隻落場都係一隻出事
有留氣呀!

近排試過...1個星期都未有

引用:
原帖由 DENON 於 15-6-2010 01:15 發表
你去"面書"到搵GBB Gamers (Hong Kong)
有教你點整架啦
搵唔到既話你係果到問下人
好快會有人答你
找不到呢

用玻璃膠! 會唔會有問題呢?

引用:
原帖由 DENON 於 24-6-2010 23:33 發表
YYE匣只要你明白佢漏氣既原因,其實係好易整,一枝爭口膠,三種size既o-ring就可以走天下!
而rho837所講缸邊輕微脹大"變形"係無乜機會發生,因為長方彎形蓋係有8隻牙咬住缸邊.
我地試個整好o左既匣係有"安全保護"下直叉 ...
師兄.請問爭口膠係乜呢

拎左3隻去整. 今日去拎. 2隻無事. 一隻當場漏氣冇得拎

引用:
原帖由 DENON 於 25-6-2010 02:07 發表

具有防液性: 油,水,防涷混合物,油脂

最好用灰色,軟身D同無甘臭
謝謝師兄! 其實佢同矽膠(波呢膠)有乜分別呢?
請教點用法.

引用:
原帖由 DENON 於 26-6-2010 02:18 發表
玻呢膠好似D中年女人咁
而灰色爭口膠就好似D後生女咁
你放曬D gas 折開隻匣個方彎形蓋
查係膠邊與合金之間既位置(兩面都要查,薄薄地,頭尾查多小小)
跟手合番個蓋,收螺C(唔好收緊曬)
多出黎D膠,清潔下
等25~30 ...
oh...謝謝師兄

發新話題