發新話題

玩過真槍的朋友,係咪真係覺得氣只係玩具?

比個post沉啦

引用:
原帖由 蕉皮 於 22-6-2010 20:35 發表
比個post沉啦
咁你又回

在香港這地方呢~~
真槍/氣槍------都是玩具~
真車/搖控車-----都是玩具~
真直昇機/搖控直昇機------都是玩具~
仲有好多傢~~~
學生哥未必明,不過有得十年八戴工作經驗嘅人就會明傢喇~~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 23-6-2010 00:09 發表
在香港這地方呢~~
真槍/氣槍------都是玩具~
真車/搖控車-----都是玩具~
真直昇機/搖控直昇機------都是玩具~
仲有好多傢~~~
學生哥未必明,不過有得十年八戴工作經驗嘅人就會明傢喇~~
師兄真幸福,幾十年來真車係軍醫來講只是工具、用具,不是玩具(我都想)..............  

HAPPY SHOOTING!  

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

真槍可以當玩具,
而玩具槍亦可作真槍看待,
只是極少機會接觸真正槍械的朋友才會對『後座力』迷戀,
其實現今科技應該可以把玩具槍的後座力做成接近真槍,
只是沒有經濟效益,
成本也很高。
而很多實戰槍械也千方百計把後座降低,
會不會一段日子沒就已經真假難分呢。(指後座力而言)

以上乃純粹個人意見,意見不同者,看完笑笑便算,請大家不要太認真。

引用:
原帖由 davidkwan 於 20-6-2010 20:24 發表
我就覺得係。上月到而家買咗$2萬的十支手槍及步槍,全部都無料到...

我係美國有槍牌。氣槍同真槍根本兩回事
你標榜呢兩件事, 有何關連? 從經濟角度來看, 你用左好多?但係好多人都比你更多, 就算成萬蚊買支唔打得既都大有人在啦, 何足掛齒?
鵰。豹。狸。獅。狒

玩具槍可以同一班人玩互射遊戲,

你返去美國用真槍, 同朋友一齊玩互射啦

玩過真女的朋友,係咪真係覺得公仔只係玩具?

我就覺得係。上月到而家買咗$2萬的十個吹氣公仔,全部都無料到...

我係香港有真女x。公仔同真人根本兩回事

ps: 你住係邊個洲買槍要拎牌噤慘

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 23-6-2010 23:56 發表

你標榜呢兩件事, 有何關連? 從經濟角度來看, 你用左好多?但係好多人都比你更多, 就算成萬蚊買支唔打得既都大有人在啦, 何足掛齒?
佢可能想我們儹佢刺激香港經濟...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 23-6-2010 23:56 發表

大家人玩所謂"玩具槍"都超過兩萬,證明左D咩?
如果唔鐘意玩玩具槍,你大可以去槍會玩真槍。
你上黎講其實想表達咩意思?
可以解釋下比CGF既朋友聽下。

佢想哂命自己有真槍玩

兩萬蚊…一枝鋼身井勝240再執執都唔止la~

引用:
原帖由 MS 於 22-6-2010 18:09 發表

同是玩具啫,各有各好玩
我唔係話邊樣唔好玩
我只係想問一句, 佢兩萬買玩具&美國燒真槍係咪真係咁威?

任何人都有新手的時候的,大家都唔好太過苛刻了

sage

發新話題