發新話題

玩過真槍的朋友,係咪真係覺得氣只係玩具?

咁其實兩樣野唔同既, 我要用真槍訓練係因為工作, 所以唔會當玩具
但係業餘既人就會當真槍係一樣危險既玩具, 處理得唔好會死人

氣槍就擺明係玩具, 但係你咁大個人, 會唔會揸出街?
而且bb 槍會射盲眼, 都係一樣危險既玩具, 所以都要小心

我既感覺.......  夜晚訓唔著, 無聊留言

真鎗.假鎗.系我眼中都係玩具.無分別

係我心目中, 氣槍係玩具, 反而真槍係工具, 自衛既工具...

氣槍用第2個角度來睇都可以係真槍
咩叫真槍?定義係邊到?
用火藥推動就係真槍?用氣就唔可以?
氣槍殺唔到人?唔危險?
其實只要個人想做出殺人既氣槍,就一定做到。力量分分鐘大過你既手槍

不同國家就有不同看法!
中國: 平民甚麼的氣槍電槍都禁買禁玩! 玩具當真槍
美國: 超過七千萬平民有真槍, 小朋友玩的氣槍都10多20J過外! 真槍當玩具!
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 abc_abc 於 27-6-2010 17:09 發表
咩叫真槍?定義係邊到?
氣槍殺唔到人?唔危險?
其實只要個人想做出殺人既氣槍,就一定做到。力量分分鐘大過你既手槍
正亞Q精神 ms教咗三十年槍未聽過氣搶勁過實彈槍 何不諗下原子彈
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 29-6-2010 15:54 發表

正亞Q精神 ms教咗三十年槍未聽過氣搶勁過實彈槍 何不諗下原子彈
如果佢做到,證明佢既化學同物理知識係神人級別
如果佢做唔到,證明佢既化學同物理知識都係神人級別

引用:
原帖由 abc_abc 於 27-6-2010 17:09 發表
咩叫真槍?定義係邊到?
氣槍殺唔到人?唔危險?
某d氣槍(AIR GUN)可以叫武器(WEAPON),但不算是firearms......
殺到人嘅氣槍大把,有乜奇
如: 9mm - 0.50"口徑嘅大碌PCP AIR GUN 長鎗最大power 可以有2XXJ左右、300J以下,power 大過.22lr手鎗仔就絕對唔奇,但真手鎗(firearms) 超過1xxxJ-2xxxJ 嘅亦大把(仲未計長鎗........) 點比.........

HAPPY SHOOTING!

附件

Sam-Yang-44-fslash-909-2 0.45 Caliber power 230J max.jpg (18.36 KB)

2-7-2010 00:01

0.45" pcp power 230j max

Sam-Yang-44-fslash-909-2   0.45 Caliber power 230J max.jpg

shin-sung-career-dragon.50 250gr(16.25g) 585fps=256j max.jpg (16.2 KB)

2-7-2010 00:01

0.50" pcp power 256j max

shin-sung-career-dragon.50 250gr(16.25g) 585fps=256j max.jpg

2-7-2010 00:07

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 1-7-2010 23:36 發表

某d氣槍(AIR GUN)可以叫武器(WEAPON),但不算是firearms......
殺到人嘅氣槍大把,有乜奇
如: 9mm - 0.50"口徑嘅大碌PCP AIR GUN 長鎗最大power 可以有2XXJ左右、300J以下,power 大過.22lr手 ...
楂支槍打野豬 重勁過武松...佢飲大咗
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 2-7-2010 00:26 發表

楂支槍打野豬 重勁過武松...佢飲大咗
唔知佢嫌真鎗子弹貴,定嫌命長,不過佢一定夠好彩.........

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 MS 於 29-6-2010 15:54 發表

sorry....
其實我想講:其實只要你想做出殺人既氣槍,就一定做到。力量分分鐘大過你既手槍

唔好插啦MS

REAL GUN = REAL GUN , GAS GUN = TOY GUN,,, they are different things...

play玩具就話唔夠真槍真實。 you win

拎枝真野落埸打@o@

回覆 59# 的帖子

Should i call the ambulance first?

發新話題