26 12
發新話題

好波...vve m4開膛有聲氣lu...

好波...vve m4開膛有聲氣lu...

引用:
原帖由 rYaN 於 26-6-2010 23:14 發表

又黎料
唔洗理佢...

引用:
原帖由 seamoncheng 於 26-6-2010 23:31 發表

搞咩呀
人地係要玩野...
又係都要講野有骨...
咪由佢lor..

我比人話我串,想嘈都好,我都要講...
人地一個vve玩家串親你,你就要針住全體vve玩家...
咁算點先...
唔中意就算,大可以唔入post,睇post唔回...
唔理有關vve d post...
你玩你o既vva系,我玩我vve系...
唔需要係幾個post入面都講d有骨o既說話...

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 16:00 發表
潛水一排,做下cdrom, 有時見到d回覆都唔回應, 以免引起不必要爭拗, 不過歪曲真理, 誤導用家的言論不得不回應;

唔明白只要VVA/ VVE post出現就有爭拗/抽水, 個人覺得只有幾個可能, 1.怨恨 2.粉絲 3.打手 4.利益關係 ...
我想問一樣野...
點解你會覺得係抄先?
係唔係vva出開膛先,vve出後就係叫抄?
vve叫喱d做"回應玩家要求"...
係唔係我唔知,但起碼唔可以咬定人地係抄...
awss同開膛都好處...
有人要像真,玩開膛...
有人要穩定,玩awss...
vve有存在價值...
你o既言論都係有d踏vve...
一口就話人地係抄...

我一直都冇所謂話邊個好...
只係覺得如果vve真係咁有心搞gbb,佢有可能kick走vva系(除左井記)...
但係我好唔中意d人係唔係都話人抄...

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 17:30 發表
首先要明白"抄"的定議
定議可指外型/結構上, 本身VVE氣缸式結構也是在抄/改良日本某設計, 手槍不說
從上面得出 AR系/M14 已是抄了, VVA M4是首支開鏜新結構GBBR, 看到結構上後來的GBBR也是再抄, 如不是在抄的就是類 ...
m14gbb何來"抄"!?...

引用:
原帖由 gainax 於 28-6-2010 17:47 發表
結構,
像GH基 PDW也是VVA結構
咁其實支支槍個結構都係咁...
而且m14 gbb得佢一個出...
做開荒牛又可來抄?
如果咁講...
氣槍都係抄真槍姐...

引用:
原帖由 jpg 於 29-6-2010 16:51 發表
我唔可以話we抄wa, 不過係構思同概念, 我相信係某程度上會有參考wa 既開膛概念...唔知香港, 日本同台灣既例係點, 不過係美國, 如果係用他人既概念, 或構思, 一定要比返credit 人地, 由其係科技研究方面. 如果唔係就算 ...
gainax講o既一句,都係最令人不滿o既一句...
"既然是抄, 就只好承認, 事實証明如此, 解釋只是掩飾"
沒踏vve之意!?
其他我覺得冇問題...

有咩人主觀,咩人客觀大家有眼睇...
人地主觀/客觀都係因為自己/朋友/網友有唔同o既經歷...
之前 d.x. 同rho佢地咩事我唔理...
2面都較主觀,夾唔黎...
主觀客觀係個人睇法,係經歷...
對經歷有咩睇法都好,都冇問題...(只要會理)
但gainax師兄o既一句話vve明係抄,令各人反感...
連實物係點,結構係點都未明白就下此結論令人反感...
此乃問題所在...
爭吵因此而起...

引用:
原帖由 Vindicator 於 29-6-2010 17:08 發表

佢ge意思應該係參考再改良
因為wa係出先ge
vve參考wa方法再改良

其實又無咩唔得
vve又唔係好似國9禁全抄
vve真係用$$同時間開發出來
抄唔係唔得
但唔好好似國9禁全抄
而且開膛回應左we買家要求
佢又如何得知係改良定全抄?
結構未知,實物未見街,唔比人自家制?
而且語氣有問題...
係網上面,明白他人講野咩意思,語氣好重要...

引用:
原帖由 Vindicator 於 29-6-2010 17:18 發表

所以我常日話.....

人地一句,何必今自己心煩氣燥
睇唔順眼有人在未知清楚情況下亂作定論...
人要為自己言論負責,唔係吹水唔抺嘴...
出post本意係同人講vve m4開膛有消息,請各期待者注意,討論同研究...
點知有人抽水等等...post已冇意思...

引用:
原帖由 jpg 於 29-6-2010 17:37 發表

"抄" 呢個字可能難聽d,同貶意..呢句就真係over 左少少, 如果佢寫參考又會唔會好d呢..
講真,你話we 完全冇參考wa 既,我都會有少少懷疑,始終so far 開膛系統只係有wa 同kj. 唔多唔少總會有少少參考下.
不過同意你 ...
意思over就係問題所在...
但係有冇參考/抄都係冇人知...
而且佢之前將"抄"定義錯誤,令問題更大,爭吵更大...

引用:
原帖由 jpg 於 29-6-2010 17:45 發表
講返we 呢個m4開膛系統...除左wa, 同kj 以外, 小弟都未想到, 可以用一啖氣推到彈之餘, 仲可以推後條bolt, 其實小弟有諗過, 唔知有冇人會用marushin 既blowback 跳殼系統改到落m4到.
跳殼
d殼會汁死人...

引用:
原帖由 大力金剛腿 於 29-6-2010 19:07 發表
我淨係想d聲同blowback再接近d真野就正囖...........................
冇可能...

26 12
發新話題