47 1234
發新話題

PTW新新手~!

PTW新新手~!

禁多位C 兄!
真係新新新新手~!!唔想玩AEG~
想問問PTW一開始入手自己砌先還是買成品較好??(我仲想自己買個騎士魚骨9片一棍自己整)
如果自己砌的話, 首先買D 咩工具呢??
有心入行~!!

引用:
原帖由 XLxY 於 10-7-2010 00:45 發表
禁多位C 兄!
真係新新新新手~!!唔想玩AEG~
想問問PTW一開始入手自己砌先還是買成品較好??(我仲想自己買個騎士魚骨9片一棍自己整)
如果自己砌的話, 首先買D 咩工具呢??
有心入行~!!
- if u willing to mod the outter parts anyway, challenge kit will be your best choice!
- ordinary tools such as u do a AEG, + a stronger multi purpose RS delta ring tool muz need!!

附件

10-7-2010 01:10

I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

我其實對AEG o既認知都唔係話好多~~
自己有整過下個波箱, 不過又未去到自己整橋呀上莊呀個d
話c兄~??!!?!?!??!!! 係邊暑有得買lee 舊野??5金鋪有冇呀c兄  

引用:
原帖由 XLxY 於 10-7-2010 01:42 發表
話c兄~??!!?!?!??!!! 係邊暑有得買lee 舊野??5金鋪有冇呀c兄  
咁睇來唔係呢度3言2乳可以解答喎....
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 XLxY 於 10-7-2010 01:42 發表
梗係去槍街搵啦
三六轟一轟,敵人企唔穩!

槍街有 ???!!! 去睇下先~!!

呢個板手賣緊百幾銀,成日整就話o者,我不如比多三四百搵人砌好過啦。

unless you are not planning to do anything to your gun in the future, i just don't see the reason you pay $500 to have someone to assemble your gun.... i mean if you have the right tool (the wrench, big hammer, screw drivers and pin puncher) it would probably take u 2 hour max to assemble the gun for the first time..........

引用:
原帖由 mkmonkey 於 10-7-2010 14:29 發表
呢個板手賣緊百幾銀,成日整就話o者,我不如比多三四百搵人砌好過啦。
工具唔係貴,自己砌係一種樂趣
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-7-2010 15:06 發表

工具唔係貴,自己砌係一種樂趣
係呀c兄~~
我正想係玩PTW 中尋找樂趣學多d 野~~

係呢c兄~
想問下我如果想整埋真o既尾柄o既話~ 係唔係要好大工程??
聽講好似佢原裝個圓筒尺寸同真o既唔一樣, 唔知點可以解決呢??

嘩! 你真係好"新"入PT凸行! 安全起見! 不如買成品槍(super max)玩先.......改款遲啲先啦!

玩PT凸改槍工程唔算大! 尤其是用外表"珍品或珍數"配件! 只係銀碼大$$$$$!!!

Ok! Why not play super max? What do you suggest?

其實我覺得同砌4駒車差唔多

引用:
原帖由 rho837 於 10-7-2010 16:05 發表
嘩! 你真係好"新"入PT凸行! 安全起見! 不如買成品槍(super max)玩先.......改款遲啲先啦!

玩PT凸改槍工程唔算大! 尤其是用外表"珍品或珍數"配件! 只係銀碼大$$$$$!!!
點解要玩(super max)

我見到槍街騎士9片一棍都係$1980
聽講個珍品大尾柄都係$2000鬆d
我e+ 都儲緊錢買左d 珍品先~ 再買kit 番黎砌~~

我計過我咁樣大約12k 一枝(未計匣同鏡)

47 1234
發新話題