37 123
發新話題

P牌有罪咩?

P牌有罪咩?

學車時師父教P牌要行慢線,就算係Speed limit 100km/h ge 路都係只可以行70km/h。今日駕車行吐露港,行左慢線又70km/h。結果比人又喙尾又響安又問侯。想點ar 大佬,想快咪爬頭lor~跟住Cut線又好似阻住你行,踩行油衝上來。真係唔知D人想點。其實P牌規則係咪好少人知?

哈哈 我就好好彩~
掛住個P牌 大家都好似怕鬼左我 過迴旋處冇哂車讓哂我咁=P
佢地見我行70會自己cut線爬我頭
我亦好樂意俾人爬頭既~

我有試過夜媽媽行隧道封左一邊 我跟指示行50
後面架車貼住我貼到我倒後鏡咩都睇唔到
其實平心面對就OK了~
我繼續行我既50 我冇做錯架喎
你要威既cut雙白線爬我頭囉 響度個燈閃來閃去做咩喎~

師兄加油呀
做好自己就可以了=)
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

謝謝你,但真係好無耐。

你有你行,我有我行
唔鍾意GA撞我呀
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

佢一cut線就報警
[[IMG]

引用:
原帖由 阿芝 於 22-8-2010 22:21 發表
哈哈 我就好好彩~
掛住個P牌 大家都好似怕鬼左我 過迴旋處冇哂車讓哂我咁=P
佢地見我行70會自己cut線爬我頭
我亦好樂意俾人爬頭既~

我有試過夜媽媽行隧道封左一邊 我跟指示行50
後面架車貼住我貼到我倒後鏡咩 ...
你架車有鬼人搞你麼....
鵰。豹。狸。獅。狒

其實你係咪真係肯定你無做錯D咩?

因為就算平日唔係P牌, 真係慢線行70都應該唔會俾人咁樣招呼架喎.....
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 23-8-2010 01:58 發表

因為就算平日唔係P牌, 真係慢線行70都應該唔會俾人咁樣招呼架喎.....
可能樓主唔好彩,遇著個盲毛

無品的類人型駕駛者周圍都有,唯有TAKE IT EASY.

引用:
原帖由 Vindicator 於 22-8-2010 22:40 發表
你有你行,我有我行
唔鍾意GA撞我呀

我都係咁話.....
一係叫佢錢多有種嘅就撞埋嚟囉.....
樓主玩吓野嘅可以整到佢一身蟻.....
一係叫佢唔鐘意嘅就扒頭囉.....

你部咩車?咁受歡迎既?

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-8-2010 22:12 發表
學車時師父教P牌要行慢線,就算係Speed limit 100km/h ge 路都係只可以行70km/h。今日駕車行吐露港,行左慢線又70km/h。結果比人又喙尾又響安又問侯。想點ar 大佬,想快咪爬頭lor~跟住Cut線又好似阻住你行,踩行油衝 ...
由得呢d白痴啦!

引用:
原帖由 HunterX 於 23-8-2010 01:58 發表

其實冇人攪P神架喎應該 除非條友人格有問題啦
下次佢用高燈閃你 又啄你屎忽 你咪打死火燈囉 包冇死錯人

下次見到依d人你未要揸得再"安全"D
但我見過有P神行快線,果d人就

有d香港人心急嘛...

37 123
發新話題