發新話題

[認真] 錢銀多與小睇人同人之間做朋友做得長與否 ?

講起 WarGame , 槍 , 都幾千蚊上落好正常啦
果兩個就得一支槍 , 冇Gear
我就 Marine 全套
OTV , M88+布 , GBB M4 SOPMOD + M203 , copy ACOG 4x , M9 , CQC
我就似 Cosplay 多過係打Game既
就係冇同過佢地兩個打 , 街場都冇<----still 冇分別

I think...in most of the ppl eyes, u are always "日西"命....if I'm your classmate...I must hate u....

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:14 發表

OTV , M88+布 , GBB M4 SOPMOD + M203 , copy ACOG 4x , M9 , CQC
就係冇同過佢地兩個 ...
由頭講到尾吾係難做朋友
係你睇吾起人遮

引用:
原帖由 cato 於 30-8-2010 19:19 發表

由頭講到尾吾係難做朋友
係你睇吾起人遮
我由頭到尾冇睇唔起佢地....

上面計一計都好貴下
我都係學生
單單GBB M4 SOPMOD都已經超出佢地負擔
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Vindicator 於 30-8-2010 19:26 發表
上面計一計都好貴下
我都係學生
單單GBB M4 SOPMOD都已經超出佢地負擔
我自己儲既...都有半年
當然 , 同時期係同佢地一齊做暑期工($800 一個月)先可以禁快買到
佢地玩Online Game 一個月買點數都百幾二百...

同接近貧窮線既人做朋友依句經己標籤左人地
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 30-8-2010 19:33 發表
同接近貧窮線既人做朋友依句經己標籤左人地
唔好意思...我錦講好似睇人唔起...改番...

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:22 發表

我由頭到尾冇睇唔起佢地....
我都覺得你唔係
不過用wargame做話題又唔太岩
終於鍾意槍ga人比例唔多
佢地無興趣就唔好不停同佢地吹wargame
online game大家有玩做咩唔用黎做話題?
wargame好燒錢(可能你唔覺,不過你計計就知)
你又知道佢地生活水平唔高,你都同佢講wargame
可能你真係無意
而且你又有學琴
佢地用你黎比,你當然係佢地眼中真係好有錢

個人見解
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

人人生存都係為左$  其實一講到$,有邊個同你客氣呀...

樓主,各人的背景也不同,我都係出身於中產家庭,以前的同學見到我玩槍就話我有錢仔,敗家仔。其後更加上一些難聽的花名。有時你講關於槍ge topic 當別人聽到你講ge 價目,一定覺得你哂命,即是你話俾人聽你係儲零用錢儲番來的,人地一樣有咁ge誤解。我可以分享這些經驗結你,因為我也是過來人。你現時唯一可以做ge就係講小D,就算推介Wargame這個活動給新朋友/同學,都唔好一開始就叫人買槍同gear。另外錢真係唔好成日借來借去。

引用:
原帖由 yamyamchan 於 30-8-2010 19:37 發表
人人生存都係為左$  其實一講到$,有邊個同你客氣呀...
如果有能力餐餐我請既...朋友會唔會多到乜錦 ?
有時唔好錦計...

引用:
原帖由 sunny2014 於 30-8-2010 19:05 發表

但你下下唔計錢又唔得
我就有個舊同學
當年借我一大舊錢去買野溝女
一借,就借左我兩年有多
我半毛息都無收過佢
佢就只還左一半
所以,我永遠唔會同我朋友借錢,亦唔會借錢比朋友
因為咁做9成會無左個朋友

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:40 發表
樓主,各人的背景也不同,我都係出身於中產家庭,以前的同學見到我玩槍就話我有錢仔,敗家仔。其後更加上一些難聽的花名。有時你講關於槍ge topic 當別人聽到你講ge 價目,一定覺得你哂命,即是你話俾人聽你係儲零用 ...
你岩.....錦我係後日入WarGame學會點同佢地講..
如實既就分分鐘又係錦...
但係我死都唔想買AEG...

anyway , 多謝你既意見...

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:40 發表
樓主,各人的背景也不同,我都係出身於中產家庭,以前的同學見到我玩槍就話我有錢仔,敗家仔。其後更加上一些難聽的花名。有時你講關於槍ge topic 當別人聽到你講ge 價目,一定覺得你哂命,即是你話俾人聽你係儲零用 ...
我好同意你咁講,我雖然d$都係一蚊一蚊咁儲返黎,但一講起買幾$就覺得你係係到扮野,依d感覺真的很難受

引用:
原帖由 queen 於 30-8-2010 19:17 發表
就係冇同過佢地兩個打 ...
我都覺得係.......
朋友有時唔係用錢黎計算既....

發新話題