發新話題

[認真] 錢銀多與小睇人同人之間做朋友做得長與否 ?

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:27 發表

我自己儲既...都有半年
當然 , 同時期係同佢地一齊做暑期工($800 一個月)先可以禁快買到
佢地玩Online Game 一個月買點數都百幾二百...
你儲到ge錢可能係佢眼中根本遙不可及
而且打之前3000粒BB同3枝GAS都百幾啦
買左BB同3枝GAS都落唔到場
因為連長槍都無(佢地以你作參巧)
佢地當然玩Online Game 啦
買點數都係百幾二百
但一枝長槍起碼8,9百元...
8,9百元夠佢地好多點數玩Online Game
點解唔玩Online Game?
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

其實朋友有錢同冇錢都吾緊要
最緊要夠真誠
就算你可以買到成身裝備但係都可以玩得吾開心, 因為冇一d真心朋友
平有平玩貴有貴玩, 玩得開心就最緊要
裝備只係其次

其實我都有個問題...
係唔係欲望多,中意真品,比錢爽就叫有錢?
欲望我認我係有好多,又想買喱樣,又想買果樣...
我中意o既野7,8成係真品/貴野...
我比錢真係爽,唔多講價...
就係咁,唔少人就話我有錢...

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2010 19:51 發表
其實我都有個問題...
吾同人都有不同捨得花費既地方既

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2010 19:51 發表
其實我都有個問題...
我都有諗過買真品鏡/頭盔...
但係心諗只係一個遊戲 , 唔係真實
我只係套 Desert Marpat , Boot 係真品就足夠了...

有次見到$4200 既真品 LWH 連盔布 + NVG Mount 真係有個沖動想買...

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-8-2010 19:55 發表

我都有諗過買真品鏡/頭盔...
但係心諗只係一個遊戲 , 唔係真實
我只係套 Desert Marpat , Boot 係真品就足夠了...

有次見到$4200 既真品 LWH 連盔布 + NVG Mount 真係有個沖動想買...
你最後果句已經曬左命

引用:
原帖由 charcharlie886 於 30-8-2010 20:01 發表

你最後果句已經曬左命
要儲一年先買到.....

我覺得同多錢d既朋友相處唔難囉
如果真係朋友既
又點會care錢既方面

引用:
原帖由 於 30-8-2010 20:18 發表
唔知點解我覺得樓主響度哂命..如果..我係你朋友..我都會同queen爺一樣咁覺得你係哂命...我會唔鐘意同你玩...不過..你哂我唔到既.. 帶返副ray賓先
成個閃光彈係1樓

引用:
原帖由 cato 於 30-8-2010 19:54 發表

吾同人都有不同捨得花費既地方既
咁就係可以叫我有錢o既理由!?
我認我係太子爺呀...又如何...
錢咪又係我自己搵,自己計住數做人...
我買支槍都要諗半年先買...
儲錢又唔知儲左幾耐...
食左幾多個月平價飯...

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2010 20:25 發表

咁就係可以叫我有錢o既理由!?
我認我係太子爺呀...又如何...
錢咪又係我自己搵,自己計住數做人...
我買支槍都要諗半年先買...
儲錢又唔知儲左幾耐...
食左幾多個月平價飯...
d人見你買貴野就梗係"話"你有錢架啦
有咩好介意姐
我地成日係咁叫人有米仔有米仔咁...有幾多個真係好有米丫
take it easy啦

我成日都有比人話 有錢仔,敗家仔  其實我都吾理
禁依D我認為係 目弟 個人架麻   比得起 負擔到既味 ok o羅

另外 '借錢'  唔夠先問你借 , 所以我都吾預會還
禁借5借自己決定  如果你D FD 唔借會反面  禁做朋友無意思la

重有你話你 D FD買得好辛苦   感覺好似你迫佢錦
如果你個 FD 真係真係 好想有自己既槍  
禁佢比得開心  你做咩覺得唔好受

如果你個 FD係受你影響  
覺得玩 Wargame 一定要有自己既槍而去買槍  
禁我係你我就會糾正個 FD   
然後自己有多枝槍就借比佢 無就叫佢租槍
好過佢去浪費金錢

其實真係做FD既有點會禁計較錢
一時我請你 下次你請我 條數又係度
根本有錢無錢都吾影響 做吾做到Friend  (我認為
陷入∞購物黑洞--------------為我的裝備起錨

好多地方都係咁嫁啦....個個都只係識講冇錢唔去....好無奈

引用:
原帖由 apple1010 於 30-8-2010 20:33 發表
我成日都有比人話 有錢仔,敗家仔  其實我都吾理
禁依D我認為係 目弟 個人架麻   比得起 負擔到既味 ok o羅

另外 '借錢'  唔夠先問你借 , 所以我都吾預會還
禁借5借自己決定  如果你D FD 唔借會反面  禁做朋友 ...
你都好豪爽下wow....我就唔得喇

發新話題