發新話題

[認真] 錢銀多與小睇人同人之間做朋友做得長與否 ?

果少少錢咪當睇穿一個人囉.....

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2010 19:51 發表
其實我都有個問題...
係唔係欲望多,中意真品,比錢爽就叫有錢?
欲望我認我係有好多,又想買喱樣,又想買果樣...
我中意o既野7,8成係真品/貴野...
我比錢真係爽,唔多講價...
就係咁,唔少人就話我有錢...
欲望我認我係有好多,又想買喱樣,又想買果樣...我中
我中意o既野7,8成係真品/貴野...我中
我比錢真係爽,唔多講價...我中
就係咁,唔少人就話我有錢...我中
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

其實我好想問吓個d人! 有米ga定意係咩先囉!

引用:
原帖由 faihk 於 30-8-2010 20:40 發表
其實我好想問吓個d人! 有米ga定意係咩先囉!
好似爽穿兩面銀河系既終極武器貢

其實我都有個問題...
係唔係欲望多,中意真品,比錢爽就叫有錢? 我係嫁..
欲望我認我係有好多,又想買喱樣,又想買果樣... 我都係嫁
我中意o既野7,8成係真品/貴野... 我一定係...
我比錢真係爽,唔多講價... 一樣都係..
就係咁,唔少人就話我有錢... 呢個都係..

引用:
原帖由 seamoncheng 於 30-8-2010 20:36 發表

你都好豪爽下wow....我就唔得喇
禁都要係能力範圍內啦  都係果句借吾借自己揀
唔好借左人地吾還又要  嘈人地又要無FD做禁
陷入∞購物黑洞--------------為我的裝備起錨

引用:
原帖由 seamoncheng 於 30-8-2010 20:32 發表

d人見你買貴野就梗係"話"你有錢架啦
有咩好介意姐
我地成日係咁叫人有米仔有米仔咁...有幾多個真係好有米丫
take it easy啦
我d fd知我買槍話我有錢
佢響動漫節又漫畫又小說又袋又掛畫依樣果樣咁走返出黎,咪到我話佢有錢囉

洗得多果排比人話有錢,係咁架啦

引用:
原帖由 亞爾多 於 30-8-2010 20:44 發表

我d fd知我買槍話我有錢
佢響動漫節又漫畫又小說又袋又掛畫依樣果樣咁走返出黎,咪到我話佢有錢囉

洗得多果排比人話有錢,係咁架啦
cosplay個d衫個價位都好...

引用:
原帖由 apple1010 於 30-8-2010 20:44 發表

禁都要係能力範圍內啦  都係果句借吾借自己揀
唔好借左人地吾還又要  嘈人地又要無FD做禁
姐係咁講
有時食飯"比住先"果d就可以算數
但係你三口六面問我借既
我一定要佢還
做人要講誠信架

引用:
原帖由 seamoncheng 於 30-8-2010 20:32 發表

d人見你買貴野就梗係"話"你有錢架啦
有咩好介意姐
我地成日係咁叫人有米仔有米仔咁...有幾多個真係好有米丫
take it easy啦
貴野!?
we m4好貴!?
538一支g2l好貴!?

借錢比人
要有預左收唔到的覺悟先好借~!!!!!
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

有錢定意在於你比5比得起姐
打果比喻: 無錢買槍既人會覺得 買國狗既人好有錢
                  禁買國狗既人會覺得 買日狗既人好有錢

所以我認為比人話有錢/話人有錢 係無意義
陷入∞購物黑洞--------------為我的裝備起錨

當我話想要INSIGHT M3成9百元時,
我D同學會話" 嘩!好有錢!"
但佢地係用Iphone
邊個有錢d?
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2010 20:50 發表

貴野!?
we m4好貴!?
538一支g2l好貴!?
貴唔貴好主觀架姐

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 30-8-2010 20:50 發表
借錢比人
要有預左收唔到的覺悟先好借~!!!!!
$40內,唔還就算...

發新話題