30 12
發新話題

大家睇下班傻鬼點講PTW.....

大家睇下班傻鬼點講PTW.....

我讀書時掛住玩槍 英文唔叻(但識字都多過d讀屎片仔....) 睇唔明試下用google翻譯
http://www.zeroin.co.uk/showthread.php?t=68270
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

引用:
原帖由 sailun412 於 15-9-2010 06:33 發表
我讀書時掛住玩槍 英文唔叻(但識字都多過d讀屎片仔....) 睇唔明試下用google翻譯
http://www.zeroin.co.uk/showthread.php?t=68270
未玩過既人邊會明白佢既優勢
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-9-2010 06:47 發表

未玩過既人邊會明白佢既優勢
絕對認同呀,我玩完PTW之後,見到AEG都火火O地,所以賣鬼晒.

我玩過又唔多覺得係咁WOR....有利必有敝, 我見唔小人用PTW M4一側身就射唔出, 同埋最大優勢係個SIZE...

如果真係要同真槍相似, 我個人認為非GBB莫屬...如果我係LE/MIL要揀一支槍係FOR TRAINING, 我都會揀GBB...

當然, 射得準過AEG, 係一個優勢, 但係我又見過黑筒M90 10.5" VS 原裝馬記次世代M4, 程度準確度有8-9成相似, SO?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 15-9-2010 11:06 發表
我玩過又唔多覺得係咁WOR....有利必有敝, 我見唔小人用PTW M4一側身就射唔出, 同埋最大優勢係個SIZE...

如果真係要同真槍相似, 我個人認為非GBB莫屬...如果我係LE/MIL要揀一支槍係FOR TRAINING, 我都會揀GBB...
...
小弟同意, 彷真Training用GBB更佳.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 15-9-2010 11:06 發表

...
PTW同AEG唔係單單準繩中的分別
size, 裝拆, trigger都好唔同

個人意見:
AEG係可以改到好準,好耐用等等
但係要好手工+花好多功夫先TUNE到
到最後改到同PTW差不多...可能都花左唔少錢
手工差的小弟就比多D買支即食PTW好過了~
加上ptw換條pdi管又另一個level了

另外, 次世代有RECOIL我認為唔可以一齊比較
隔離台有位高人話改完台灣改件
RECOIL勁左又準左....幾十米連發grouping極好
我就話係吹水....recoil勁左但grouping又好左?
唔通改完支槍,個shooter都勁埋!?

本人都同意用GBBR做Simulation / training係比sistema PTW更佳! 但講到Force on force training 可能只有PTW一支! 我覺得主要原因係可換筒(即時改力水)! 及支槍打單發真係比其他airsoft guns耐用.

所以玩或玩過PTW啲師兄們都可能講過; 聽過"家吓係PT凹既世界!", 呢句野可能得罪好多玩AEG或中情AEG既師兄們! 因為有班AEG師兄真係洗左好多錢落灑啲AEG槍到! 我見過一位人兄切左成9仟港元一支AEG重係無米国進口珍品! 啲件又要(custom fit) 再賣都唔值錢啦! 打兩場又話要整整支槍! 但問佢點解唔轉玩PTW! 佢話乜PTW好咩-得個30飛? 聽"人"講好貴wor整都好賣wor又用唔到啲aeg parts!   世界上點都會有班aeg die-hard fans.

我覺得3~4仟上下啲AEG係值得玩吓
但長遠都係入翻支PTW最好.

引用:
師兄可唔可以講解一下點解呢?

另外順帶一問,請問打到無彈換個有彈既新彈匣,係咪要拍 bolt release 架?但唔知點解我o個枝好似唔使既 ... ?

我覺得主要睇對手!敵方全部aeg快頻幾百粒飛埋泥,PTW得幾+飛真係雙拳難敵四手 成日話aeg冇咁準有時都係睇自己姐! 我都想買PTW但同我玩果D冇人想玩所以...

引用:
原帖由 M2come 於 15-9-2010 10:15 發表

絕對認同呀,我玩完PTW之後,見到AEG都火火O地,所以賣鬼晒.
呵呵,我都係,不過D AEG用左PGC波箱,唔捨得放

引用:
原帖由 CWHS 於 15-9-2010 11:34 發表

小弟同意, 彷真Training用GBB更佳.
不過D夾唔跌得同較重

引用:
原帖由 ayaka 於 15-9-2010 11:53 發表

PTW同AEG唔係單單準繩中的分別
size, 裝拆, trigger都好唔同

個人意見:
AEG係可以改到好準,好耐用等等
但係要好手工+花好多功夫先TUNE到
到最後改到同PTW差不多...可能都花左唔少錢
手工差的小弟就比多D買 ...
非常同意,有睇我拆波箱個POST就知PTW波箱好簡單

引用:
原帖由 神奇大帝 於 15-9-2010 13:21 發表
我覺得主要睇對手!敵方全部aeg快頻幾百粒飛埋泥,PTW得幾+飛真係雙拳難敵四手 成日話aeg冇咁準有時都係睇自己姐! 我都想買PTW但同我玩果D冇人想玩所以...
對住AEG長雞真係唔夠玩架,不過有咁上下距離就唔同喇

引用:
原帖由 神奇大帝 於 15-9-2010 13:21 發表
咁既話,只可以話響中距離玩 hit and run,利用由 trigger 到出彈中間既差距去打人。遠距離就算 PTW 有幾準都無用,人地一樣大把時間慢慢閃。睇住個對手十足十 Matrix 咁閃開 d BB 彈係幾無癮既事。

短距離?手槍啦 ...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-9-2010 13:39 發表

對住AEG長雞真係唔夠玩架,不過有咁上下距離就唔同喇
改個彈壺嘛~

30 12
發新話題