發新話題

英軍58式webbing問問問

引用:
原帖由 皇家御貓 於 11-1-2007 22:08 發表

我都係~仲有DMS~等槍玩Falkland
算, 我冇
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 11-1-2007 22:09 發表

算, 我冇
你地講既puttee呀...果d咩黎ga? (越踩越深?)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-1-2007 22:50 發表

你地講既puttee呀...果d咩黎ga? (越踩越深?)
短boot時紮褲腳用既布條~舊年代必備
放心 , 好平o者

引用:
原帖由 皇家御貓 於 11-1-2007 23:45 發表

短boot時紮褲腳用既布條~舊年代必備
放心 , 好平o者
即係gaitor?

引用:
原帖由 RMP 於 11-1-2007 18:23 發表

Yes, Mr CHOW
有無舊花褲???

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-1-2007 23:56 發表

即係gaitor?
gaitor好似唔同....我講泥隻只係紮足踝對上少少
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 12-1-2007 00:34 發表

gaitor好似唔同....我講泥隻只係紮足踝對上少少
類似腳mount
本來無一物, 何處惹塵埃

My 58webbing![]

puttees

gaitors

引用:
原帖由 14692 於 11-1-2007 22:09 發表

算, 我冇
冇裝備定冇錢???

話時話咩時候先用gaitor?

引用:
原帖由 皇家御貓 於 13-1-2007 00:11 發表
話時話咩時候先用gaitor?
puttees lee樣產物係一戰之前已經有,而gaitors ge出現完全係因為puttees使用複雜麻煩,所以用比較簡單ge gaitors取代,活躍於二戰時期,但由於gaitors 易鬆同埋要整唔同size for唔同人ge腳型,到打完二戰後開始淘汰gaitors用回puttees(因為puttees唔洗分size and製造成低本工序簡單)puttees可以話陪住英軍n咁多年,直到80年代尾都有相見到一兩個兵係用puttees,至於佢地係未著DMS打puttees就不得而知

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 13-1-2007 00:27 發表

puttees lee樣產物係一戰之前已經有,而gaitors ge出現完全係因為puttees使用複雜麻煩,所以用比較簡單ge gaitors取代,活躍於二戰時期,但由於gaitors 易鬆同埋要整唔同size for唔同人ge腳型,到打完二戰後開始 ...
有冇D用PUTTEES既英軍圖?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-1-2007 00:54 發表

有冇D用PUTTEES既英軍圖?
要睇我麼?

引用:
原帖由 皇家御貓 於 13-1-2007 01:01 發表

要睇我麼?
再來...其實puttee都唔係好好用~

發新話題