發新話題

又多一件戰利品

Mr. Paul Ever喺七十年袋創立Holster International Ltd.警用及特種部隊用手制(hand made)皮具装備同戰術背心,佢係大師級人馬,英國SAS, SBS, SO19, MI6同好多世界各地嘅執法部門都有用佢全人手造嘅鎗袋,彈匣袋,背心同裝備,而97回歸前香港皇家警察都有好多個執法部門有用Paul Evers嘅產品,好多SAS書籍都可以經常見倒佢嘅產品。

Paul Evers幫SAS CRW Team設計同生產手鎗袋,MP5彈匣袋,手鎗彈匣袋,腰帶同為一嘅爆破(MOE)戰術背心,我所見過嘅SAS CRW MOE背心都係Paul Evers所設計同制造,不過SAS CRW's black suede攻擊背心唔係Paul Evers制造,係另外一間英國工作室所造。

備註: 我巳上嗰件black suede MOE vest係Paul Evers, Holster International Ltd.嘅其中一款作品。
先撩者賤,打死無怨。

成件vest 都係handmade又真係幾高難度..
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-5-2007 17:49 發表
成件vest 都係handmade又真係幾高難度..
不過Mr. Paul Evers巳在2005年死於重病,Holster International Ltd.因為家庭冇成員接手生意,所以closed down咗廠房。
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 20-5-2007 18:10 發表

不過Mr. Paul Evers巳在2005年死於重病,Holster International Ltd.因為家庭冇成員接手生意,所以closed down咗廠房。
咁就真係好可惜

不過老實講可能呢間公司ge產品叫好不叫座,如果係好搵的話又點會無人接丫...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-5-2007 18:23 發表

咁就真係好可惜

不過老實講可能呢間公司ge產品叫好不叫座,如果係好搵的話又點會無人接丫...
Paul Evers嘅太太張Holster International嘅所有客户同設計轉賣咗俾另一間警察皮真制造廠繼續運作,但巳係唔會再有Paul Evers新作品啦...
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 20-5-2007 18:36 發表

Paul Evers嘅太太張Holster International嘅所有客户同設計轉賣咗俾另一間警察皮真制造廠繼續運作,但巳係唔會再有Paul Evers新作品啦...
咁唔怪得你手上果d係珍品
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-5-2007 18:49 發表

咁唔怪得你手上果d係珍品
另一間廠接手咗Holster International生意後都無同佢訂過任何野,我要嘅係Paul Evers真(織),所以好多件都係二手用過,我有好多件SAS CRW裝備都係Paul Evers生前作品。

先撩者賤,打死無怨。

回覆 #12 AJM 的帖子

幾時儲齊成個系列?
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 21-5-2007 05:19 發表
幾時儲齊成個系列?
我諗無乜可能。
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 21-5-2007 12:56 發表

我諗無乜可能。
連全系列有多少都唔知....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 21-5-2007 18:09 發表

連全系列有多少都唔知....
我諗我地唔知唔代表呀ajm兄唔知掛
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 21-5-2007 18:29 發表

我諗我地唔知唔代表呀ajm兄唔知掛
好多件,但唔知總數有幾多件,我諗應該有8至10款唔同設計嘅SAS CRW MOE Vests.
先撩者賤,打死無怨。

回覆 #27 AJM 的帖子

佢地好多都custom-made, 好難數到有幾多件先叫齊

引用:
原帖由 14692 於 22-5-2007 05:16 發表
佢地好多都custom-made, 好難數到有幾多件先叫齊
係咁上下啦!
先撩者賤,打死無怨。

回覆 #29 AJM 的帖子

不過見到都覺得熱/焗

發新話題