58 1234
發新話題

好想喊,但喊唔出

好想喊,但喊唔出

早排有日夜晚訓唔著
唔知點解,突然瞪開眼望向個天花板
第一下我好似見到自己熟識既上格床床板
眨一眨眼,又變返白色天花
果刻,我忽然好想喊

然後頭先我食緊晚餐
今日同平時差唔多,主菜係薯蓉
又唔知點解
食下食下,忽然又有種好想喊既感覺
正好出面就落大雨
我覺得眼底好熱
但點都喊唔出
好辛苦,好掛著屋企
好掛著香港既一切…

ha

i have this kind of feelings as well...

tell you what, the feeling is so much stronger when you have someone in mind
[[IMG]

人在異地係咁ga la

如果長時間o係第二度工作/讀書的,最有效的方法係多d投入當地生活同社交圈
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

你咁草莓, 點係外國轆呀

唔好陀衰我地呢班浸過鹹水既

自己柄埋掘個窿跳落去啦

加油呀

come on, be a man!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

You're on your own, soldier

加油呀~ =)
拿個相機 響外國影多D相 再upload番來同香港既朋友家人分享啦~
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 HunterX 於 20-10-2010 14:33 發表
come on, be a man!
樓主呢D咁既番薯, 點樣BE A MAN丫

人浸鹹水, 佢浸鹹水, 浸得佢咁淋

係我以前個個地方, 佢唔係俾D鬼仔玩(打)死, 就係俾D女笑死, 橫死掂死, 不如自己引刀一快啦

引用:
原帖由 louisli 於 20-10-2010 14:39 發表
You're on your own, soldier
he's gay and girlish, how can U expect him to be a soldier

加多句: 你唔單止影衰晒浸過鹹水既HK人, 你直頭衰晒HK人係全世界其他人眼中既形象

香港以你為恥

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:07 發表
加多句: 你唔單止影衰晒浸過鹹水既HK人, 你直頭衰晒HK人係全世界其他人眼中既形象

香港以你為恥
米咁啦師兄! 唔係人人都可以話走就走, 話放低就放低, 實有人會有思鄉問題嫁!

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:07 發表

香港以你為恥
我相信佢只係一個普通既留學生
掛住香港既人同事 對新環境有少許唔習慣
而一時感觸想傾下計者~
你太緊張佢喇~
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 14:57 發表

樓主呢D咁既番薯, 點樣BE A MAN丫

人浸鹹水, 佢浸鹹水, 浸得佢咁淋

係我以前個個地方, 佢唔係俾D鬼仔玩(打)死, 就係俾D女笑死, 橫死掂死, 不如自己引刀一快啦 ;kni ...
其實我諗佢好快就會HAPPY到唔想番HK

引用:
原帖由 faihk 於 20-10-2010 15:14 發表
米咁啦師兄! 唔係人人都可以話走就走, 話放低就放低, 實有人會有思鄉問題嫁!
思鄉就不如咪去, 佢知唔知去浸一浸鹹水要洗幾錢

可能樓主屋企好很有米, 但係你試下叫佢自己賺丫, 學費連生活費, 廿個一年點都走唔甩

佢係度浪費緊一個好多人夢寐以求既機會, 浪費緊佢老豆老母既期望

58 1234
發新話題