發新話題

好想喊,但喊唔出

心情告解亭設立目 的如下
人皆有情, 男人也有男人的浪漫, 本版歡迎匿名發帖談情說愛或者抒發情感

如果唔岩聽就算但冇必要人身攻擊人地,有人係可以好堅強,但人總有失意孤單既時候
對朋友講出黎總好過屈埋係心樹唔舒服,將心比己下啦
對失意人不談得意事,處得意時莫忘失意時
樓主加油!

引用:
原帖由 阿芝 於 20-10-2010 15:18 發表
我相信佢只係一個普通既留學生
掛住香港既人同事 對新環境有少許唔習慣
而一時感觸想傾下計者~
你太緊張佢喇~
我係UK個年代, INTERNET都未咁風行, 咁我地個陣有問題又搵乜水SANG

面對問題,係應該盡力去解決.

呢D咁既蛋散, 點擔起HK既未來, 點延續HK人既REPUTATION

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:27 發表

思鄉就不如咪去, 佢知唔知去浸一浸鹹水要洗幾錢
可能樓主屋企好很有米, 但係你試下叫佢自己賺丫, 學費連生活費, 廿個一年點都走唔甩
佢係度浪費緊一個好多人夢寐以求既機會, 浪費緊佢老豆老母既期望 ...
咁你自問當年俾人蝦,失意時有冇思鄉?你依家返左黎當然可以好大聲話冇
樓主話掛住香港就要俾人鬧? 飲水思源,或許樓主係掛住係hk辛苦工作俾佢係外國留學既家人呢
就算佢真係思鄉都唔代表佢浪費緊家人既期望...你講得太過武斷啦

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:27 發表

思鄉就不如咪去, 佢知唔知去浸一浸鹹水要洗幾錢

可能樓主屋企好很有米, 但係你試下叫佢自己賺丫, 學費連生活費, 廿個一年點都走唔甩

佢係度浪費緊一個好多人夢寐以求既機會, 浪費緊佢老豆老母既期望 ...
鬼唔知超貴咩...
樓主係個學生應該係個學生黎! 放鬆d啦!

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-10-2010 15:34 發表

咁你自問當年俾人蝦,失意時有冇思鄉?你依家返左黎當然可以好大聲話冇
樓主話掛住香港就要俾人鬧? 飲水思源,或許樓主係掛住係hk辛苦工作俾佢係外國留學既家人呢
就算佢真係思鄉都唔代表佢浪費緊家人既期望... ...
我係一個做野不問原因, 不論手段, 只論結果既人

思鄉 咩黎架

樓主想流馬尿WOR

引用:
原帖由 faihk 於 20-10-2010 15:37 發表

鬼唔知超貴咩...
如果個個留學生都唔會思鄉,人人意志堅過特種部隊,學成返黎同雙親講mission accomplish
咁既社會支柱都幾恐怖

引用:
原帖由 faihk 於 20-10-2010 15:37 發表
鬼唔知超貴咩...
難為當年我老豆話無水, 我要自己搞掂4年大學個舊幾水

原來掛著屋企有罪?
原來未試過思鄉高人一等?
原來思鄉就等於唔上進?
多謝師兄
你令我既知識豐富左好多

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-10-2010 15:46 發表

如果個個留學生都唔會思鄉,人人意志堅過特種部隊,學成返黎同雙親講mission accomplish
咁既社會支柱都幾恐怖
有咩唔好

男兒志在四方

死神你唔會無聽過卦

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:45 發表

思鄉 咩黎架

樓主想流馬尿WOR
唔係人人都係只求結果, 點都會有完美主意者, 又要過程又要結果嫁!
人人生活都唔同, 唔好用自己ga諗法去當尺度先得嫁!

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-10-2010 15:48 發表
原來掛著屋企有罪?
原來思鄉就等於唔上進?
多謝師兄
你令我既知識豐富左好多
你最大既問題唔係思鄉, 係眼淺

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-10-2010 15:48 發表
原來掛著屋企有罪?
原來思鄉就等於唔上進?
多謝師兄
你令我既知識豐富左好多
米咁啦! 唔想思鄉, 唔想亂諗, 不如試試記情於一d野度啦!
我個人一有野要做, 就咩都唔理.  之前有事心煩, 一開工就無晒事~

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:45 發表

思鄉 咩黎架

樓主想流馬尿WOR
流馬尿咪流羅.....哭都係一種情感既舒發者

引用:
原帖由 McDull 於 20-10-2010 15:51 發表

你最大既問題唔係思鄉, 係眼淺
眼淺唔係罪喎.....每個人把尺都唔同
冇必要將自己一套放係人地身上

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-10-2010 15:57 發表
流馬尿咪流羅.....哭都係一種情感既舒發者
8卦1問: 死神你對上1次流馬尿係幾時

我記得18年前, 你叫我條女去你度報到之後, 我已經唔知咩叫眼淚, 當年我14歲

發新話題