42 123
發新話題

[認真] 係咪我錯

係咪我錯

我唔劈酒,唔食煙,唔賭錢,唔玩弄感情係咪我錯?
身邊每一個人/同學,都話我有問題。
因為我唔劈酒,唔食煙,唔賭錢同"揀飲擇食"
每次被迫要落pub / bar / disco
我唔飲洒,飲可樂就俾人XYZ
嘈得仔,早走又唔得又俾人XYZ
落到去pub / bar / disco 唔溝女又俾人XYZ
咩事ar~
我唔飲洒,因為我唔飲得。二來好似佢地咁飲(5mins 內 10 shot vodka)飲完又嘔又頭痛,咁傷身,何必呢?
早走,因為嘈到耳鳴,又唔俾人帶耳塞。我唔想30歲就要帶助聽器。
唔溝女,因為我覺得夜場揾唔到好女仔。
唔賭錢
因為無咁多錢去浪費同埋我覺得+賭九騙。
跟住D"人"話
煙同洒咁後生無事ge~
嘈:大聲D先有feel ga~早走:咁唔俾面。
女就o趙完鬆la~(我問有左你負責任?)答:條女貴客自理la~
賭:我地鋤大Dee先GBP 1 1隻最多GBP 100上限。好平jar~
LEE D 係人話嗎?
係香港,因為想累積多D社會經驗,而做暑期工同義工。
因為咁樣,無時間同LEE D 人應酬,又被人XYZ。
暑期工的同事(都係做暑期工)係有一日放工話
喂去澳門食飯lor~
其他人話好ge時候我問:你地去過夜?咩都無book?咁突然?
佢話:即晚來回。我話:搭船好趕wor~
佢話:我地諗住搭直升機,好快~
我話:咁貴唔去la~ 你地玩得開心D la~
佢話:好平ga 我保証成晚消費唔過HKD $5000 (當時我地月薪唔到HKD$6000)
我堅持唔去。又俾人XYZ。

究竟現時發生咩事?
我唔係唔去玩。只不過我玩ge野比較辛苦,會痛同有機會受傷。
Invite佢地去打Game就話貴,踩單車就話辛苦。
唔去,我從來無XYZ人地。但點解我唔去唔做就要俾人XYZ ar~

係讀書/工作,意見不合,做錯野總有。
本來大家好來好去ge
你唔做野ge,我做埋你個part。唔緊要。
但係點解係challenge個成果。
你有份做,出聲好正常,你無份做就收聲。
好聲好氪你唔聽,強硬態度就又係我俾人XYZ。

我唔知點解而家D大學生/人點解可以講得/做得出D咁ge野。我唯一諗到ge原因就係屋企大把。
而我lee個平凡ge大學生/人就永世都係錯ge,係罪人黎ge!!!

謝謝CGF給空間我講這篇野。

唔群果班人is ok

回覆 1# 的帖子

老實講句,你果班''FD"  係豬朋狗友
唔好群果班人啦

回覆 2#-3# 的帖子

我無群個班人。
不過同1個department真係無得避。

我真係好想鬧個班人。

我少少酒都唔想飲, 夜街就直頭唔想出.
其實米鬼同個班人一齊去米得囉! 搵個班fd好過啦! xyz咩? 咁都要xyz你ga朋友就唔好鬼理佢地啦!

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-10-2010 10:15 發表
我無群個班人。
不過同1個department真係無得避。
米理佢地囉! 佢地叫你一齊去, 又唔係一定要去ga!
唔鬼理, 好過去到比人串串供, 又要做d自己唔想做ga野先啦!

引用:
原帖由 faihk 於 25-10-2010 10:20 發表
我少少酒都唔想飲, 夜街就直頭唔想出.
其實米鬼同個班人一齊去米得囉! 搵個班fd好過啦! xyz咩? 咁都要xyz你ga朋友就唔好鬼理佢地啦!
你係冇得出
BTW,其實樓主既情況我都有,都係米鬼同個班人一齊去米得囉!咁都要xyz你根本唔係朋友
自己獨立出來唔好理佢地

既然係同一個部門,你硬住頭皮去,都係想同事間工作關係好d者,咪飲返一,兩杯囉,唔一定要似佢地咁狂隊既.
一係就唔係埋佢地堆,但係你日後既工作日子可能好難捱.

我暫時淨係睇左頭一段就好想覆你...

其實你唔同佢地出去玩咪得囉.

我都係唔煙唔酒唔賭錢唔溝女,但我一樣會同朋友去pub去bar飲野吹水
好明顯你唔應該同呢班"朋友"一齊

我無當過佢地係朋友。佢地係我同事&同學。

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-10-2010 11:03 發表
既然係咁更加可以不理...
佢地叫多幾次係唔出, 佢地就唔會再嗌你去ga啦...
除非"重視"呢d"朋友", 否則直情咪鬼理佢地啦.!!!

樓主要有轉工既準備, 都唔係咩壞事
click>

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-10-2010 11:03 發表
咁更加唔需要理佢地講乜。
俾著我費鬼事睬佢地。
所以話千祺唔好同朋友同一間公司,有事上黎都唔知講唔講好

42 123
發新話題