發新話題

[認真] 係咪我錯

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-10-2010 11:03 發表
我無當過佢地係朋友。佢地係我同事&同學。
咁就可以無視佢地既邀請羅......
我依家都無視同事既party邀請

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-10-2010 12:12 發表

咁就可以無視佢地既邀請羅......
我依家都無視同事既party邀請
我D同事間唔中都邀請我食LUNCH, 唱K...
我都無去 夾唔埋就夾唔埋, 唔洗勉強

引用:
原帖由 PINGI 於 25-10-2010 12:15 發表

係喎, 真係唔夾都冇計...

引用:
原帖由 boni 於 25-10-2010 12:29 發表

我唔想唱k去左聽粤曲睇大戲

一次半次就話ja
次次都係既,睬佢都傻

引用:
原帖由 boni 於 25-10-2010 12:29 發表

人夾人緣我信係真既.......有的人可能冇乜野但真係一睇佢就唔順眼,有的可能樣衰衰但相處落反而會冇野

引用:
原帖由 PINGI 於 25-10-2010 12:15 發表

我同的同事唔係唔夾....係同佢地的party唔夾者
都係鐵腳party岩我多的

引用:
原帖由 PINGI 於 25-10-2010 12:35 發表

我唔想唱k去左聽粤曲睇大戲
我相信你係STK應該有得睇

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-10-2010 12:57 發表

我相信你係STK應該有得睇
何解一定要沙頭角呢?

路過

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

我認為有幾個問題(其實我無睇晒)

1. 同同事出去玩咪當應酬囉, 理得佢玩咩?總之你有份俾返自己果份咪算囉
2. 你唔一定要次次去
3. 你又唔好完全唔飲, 一係作個理由出來等人地覺得你只可以飲無酒精成份既飲品, 你唔想去應酬就等於你想唔洗做都有錢收一樣
4, 佢地強人所難係佢地問題, 你出聲話我無俾錢咩?我落bar飲奶你吹呀?
5. 既然你咁唔想佢佢地共事, 咪轉工囉
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 kimkileo 於 25-10-2010 12:57 發表

我同的同事唔係唔夾....係同佢地的party唔夾者
都係鐵腳party岩我多的
癲狂..........
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 VEC 於 25-10-2010 11:31 發表
樓主要有轉工既準備, 都唔係咩壞事
有同感

一係同流合污,一係轉工。

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 25-10-2010 14:09 發表
我認為有幾個問題(其實我無睇晒)

1. 同同事出去玩咪當應酬囉, 理得佢玩咩?總之你有份俾返自己果份咪算囉
2. 你唔一定要次次去
3. 你又唔好完全唔飲, 一係作個理由出來等人地覺得你只可以飲無酒精成份既飲品, 你 ...
我都係咁話,如果仲諗位份工係做既話,咪去飲吓囉,你都講得佢地5分鐘10shot(係咪真係咁博呀?!),你求其飲少少,佢地都已經發下發下啦。
煙你堅持唔掂,慢慢佢地就唔會叫你食,好多例子。
同學果d,唔啱可以不理。
出得黎做野,人情世固點都要識d既。

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 25-10-2010 13:14 發表

何解一定要沙頭角呢?

路過
L女王既地頭

發新話題