發新話題

今日行過明槍,跌左$1,600

引用:
原帖由 Vindicator 於 19-11-2010 22:14 發表

又多左枝
如果你有一份前段,鏡同腳架放响度封塵,倒不如砌多支...........
但係執件砌一定唔只$1600,淨係KA身都九百幾,GP尾通$250(國產唔多得),一條bolt又百幾,hop up座/hop up膠又二百,都已經千五,仲有大把濕星野未計......
KA呢支,係個bolt catch要改少少令佢彈高啲之外(其實唔整都得)可以話冇野好整,條bolt 個lock bolt位仲種埋鋼支強化,連hop up都唔使搞.....

我部相機比阿媽攞咗去旅行,得手機影得唔清............

有無cqbr長度版

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:07 發表
有無cqbr長度版
冇,去買條國產外管百零蚊之嘛

玩過wa->we
而家玩番aeg
睇完呢個post又想玩番gbb

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:24 發表
玩過wa->we
而家玩番aeg
睇完呢個post又想玩番gbb
對我嚟講,AEG已經變咗雞肋,"食之無味,棄之可惜"...............

我淨係想要一個上身......其實......奈何冇得配

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:07 發表
有無cqbr長度版
Yes

引用:
原帖由 F22 於 20-11-2010 01:34 發表

對我嚟講,AEG已經變咗雞肋,"食之無味,棄之可惜"...............
我而家淨係留返 PTW

引用:
原帖由 hktropper 於 20-11-2010 02:45 發表

Yes
師兄,CQB 要幾錢?

回覆 22# 的帖子

出多左款CQBR版咩?

1) 想請教下咁多位師兄, KA枝GBB M4A1內部運作部件是否全以亞鉛(鋅合金)製造? (今日行槍街問過, 槍鋪咁樣回答)

2) 以耐用度黎講, 亞鉛(鋅合金)壽命其實真係會唔會比鋼制產品短好多呢?

3) 將來遇到要更換內部零件的話, 是否市面一般for WA系統既零件都啱裝呢?

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 00:47 發表

1) 想請教下咁多位師兄, KA枝GBB M4A1內部運作部件是否全以亞鉛(鋅合金)製造? (今日行槍街問過, 槍鋪咁樣回答)

2) 以耐用度黎講, 亞鉛(鋅合金)壽命其實真係會唔會比鋼制產品短好多呢?

3) 將來遇到 ...
1.扳機組係亞鉛,bolt catch係鋼造,另外條bolt 個lock bolt位有種鋼支強化
2.一定,所以玩到殘先換...........
3.得

回覆 27# 的帖子

多謝哂F22師兄既解說
想請教多少少問題,
1)見好多師兄都話PROWIN匣正(但貴好多), KA枝M4可以用嗎? 需唔需要修整先可以用?
2)因為都有唔少師兄提過KA匣容易漏氣, 如果漏氣又同唔同WA匣既解決方法一樣, 換O-ring就可以搞掂呢?

引用:
原帖由 F22 於 20-11-2010 00:53 發表

如果你有一份前段,鏡同腳架放?度封塵,倒不如砌多支...........
但係執件砌一定唔只$1600,淨係KA身都九百幾,GP尾通$250(國產唔多得),一條bolt又百幾,hop up座/hop up膠又二百,都已經千五,仲有大 ...
係支鏡怕震壞…
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 12:30 發表
多謝哂F22師兄既解說
想請教多少少問題,
1)見好多師兄都話PROWIN匣正(但貴好多), KA枝M4可以用嗎? 需唔需要修整先可以用?
2)因為都有唔少師兄提過KA匣容易漏氣, 如果漏氣又同唔同WA匣既解決方法一樣, 換O- ...
1.可以直上(已試gen1),但最好磨簿飛機方型入氣咀右邊,即係跳殼位嗰面,因為prowin匣隻valve lock連轆仔比較厚,連發時會頂到飛機而唔順..........
2.一模一樣

發新話題