18 12
發新話題

今日行過明槍,跌左$1,600

引用:
原帖由 BMW 於 18-11-2010 22:38 發表
今日心大心細 , 終於又跌多 $1,600
一日最衰都係你,搞到我都唔見咗千六蚊............... (講笑)

不過,買嚟套料都抵............

引用:
原帖由 BMW 於 18-11-2010 22:49 發表

你呢度點只 $1,600
其實份頭擺咗响度好耐,放唔出就諗住砌番,所以我只係用1600買支槍砌返好過執件砌........

引用:
原帖由 Vindicator 於 19-11-2010 22:14 發表

又多左枝
如果你有一份前段,鏡同腳架放响度封塵,倒不如砌多支...........
但係執件砌一定唔只$1600,淨係KA身都九百幾,GP尾通$250(國產唔多得),一條bolt又百幾,hop up座/hop up膠又二百,都已經千五,仲有大把濕星野未計......
KA呢支,係個bolt catch要改少少令佢彈高啲之外(其實唔整都得)可以話冇野好整,條bolt 個lock bolt位仲種埋鋼支強化,連hop up都唔使搞.....

我部相機比阿媽攞咗去旅行,得手機影得唔清............

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:07 發表
有無cqbr長度版
冇,去買條國產外管百零蚊之嘛

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:24 發表
玩過wa->we
而家玩番aeg
睇完呢個post又想玩番gbb
對我嚟講,AEG已經變咗雞肋,"食之無味,棄之可惜"...............

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 00:47 發表

1) 想請教下咁多位師兄, KA枝GBB M4A1內部運作部件是否全以亞鉛(鋅合金)製造? (今日行槍街問過, 槍鋪咁樣回答)

2) 以耐用度黎講, 亞鉛(鋅合金)壽命其實真係會唔會比鋼制產品短好多呢?

3) 將來遇到 ...
1.扳機組係亞鉛,bolt catch係鋼造,另外條bolt 個lock bolt位有種鋼支強化
2.一定,所以玩到殘先換...........
3.得

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 12:30 發表
多謝哂F22師兄既解說
想請教多少少問題,
1)見好多師兄都話PROWIN匣正(但貴好多), KA枝M4可以用嗎? 需唔需要修整先可以用?
2)因為都有唔少師兄提過KA匣容易漏氣, 如果漏氣又同唔同WA匣既解決方法一樣, 換O- ...
1.可以直上(已試gen1),但最好磨簿飛機方型入氣咀右邊,即係跳殼位嗰面,因為prowin匣隻valve lock連轆仔比較厚,連發時會頂到飛機而唔順..........
2.一模一樣

引用:
原帖由 BMW 於 23-11-2010 16:18 發表
嘩 ! XXXXX d KA 閘打第 2 閘就漏氣
我嗰支打咗5隻匣都未漏氣喎...........

引用:
原帖由 061084 於 24-11-2010 00:03 發表
有冇人開到個火冒?我用大鉗都開唔到,火冒都花晒!
左牙嚟喎?我用手搞掂咗啦..........
仲有,用大鉗不如用士把嗱..............  

引用:
原帖由 RCman 於 23-11-2010 16:45 發表
又請問師兄,甘 Bomber Magazine入唔入到KA身?
另,我猪P magazine又入唔入到KA身呢?
thanks
Bomber得
猪P都得

引用:
原帖由 Vindicator 於 24-11-2010 07:50 發表

咪猪P....
Bomber好過...
佢係問入唔入到............
我都係建議pro win............

引用:
原帖由 061084 於 26-11-2010 19:31 發表

咁你而加開唔開到?不如教吓我!
我而加都仲係開唔到!!!
都話用士把拿咯...................

引用:
原帖由 Vindicator 於 26-11-2010 19:50 發表

唔係左就係右....
即係冇答過..................
KA係逆牙,即由右向左方向鬆...........

收到樓主聲淚俱下既求救PM,問我為何用pro-win匣會冇連發呢?所以我响度作簡單教學............

其實唔只KA,用GP bolt一樣會比pro-win匣隻valve lock隻轆仔刮到飛機右邊入氣咀而冇連發....

一句講晒:磨啦............不要問,只要信........磨咗包你有auto..............

引用:
原帖由 f22a 於 1-12-2010 10:09 發表
借此post請教F22師兄,如果INO原廠鋼Bolt Carrier改裝Enxrgy塑膠Bolt,再配合Prx-Win二代匣,如想連發暢順,是否也應該打磨塑膠Bolt的右邊入氣呢?謝謝賜教!
師兄個名?
入番正題:如果連發時快時慢,飛機入氣咀又有刮蝕痕跡都可以試吓磨,反正唔會影響到火力,但最緊要連發暢順啫...

18 12
發新話題