發新話題

hk416 gbb kit

回覆 26# 的帖子

請問師兄此套件應該配合哪廠牌的內部(火控)零件呢?求請賜教。

回覆 30# 的帖子

我都覺金弓系幾好,又平
就算而家個價升左都吾系貴
我而家搞既gbb都系諗住用金弓做base...
所以先咁問...

HK416真係中正我死穴.............

淨係油番啲子彈印都搞咗我成粒鐘...........做咩唔印埋喎?

暫時以手上散件砌住先,仲未打得..................

回覆 33# 的帖子

師兄用咩油? 模型油??

回覆 33# 的帖子

F22兄真是小弟的偶像啊 ,話說HK416也是小弟那杯茶,當年買不到VFZ的HK416的AEG,只好買了豬男孩的AEG解解毒,但最終GBB來臨,所有AEG都原箱封存了。VFZ的HK416 GBB應該也是特規,而且根據之前M4/Mk18經驗,效能也是不太樂觀,所以現在可期望的應是這套件,但需另配火控等零件,變數還是有的,祈望F22兄早點完成測試,分享分享一下您的心得,俾小弟能按圖索驥,謝謝。

回覆 33# 的帖子

請問ching用既pistol grip系邊到既出品?
我都系最中意le隻
一見到就覺得好舒服xd'

又多左枝

ps f22兄今星期6 1400槍街見?
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 2slow 於 17-12-2010 09:29 發表
師兄用咩油? 模型油??
yes,我用郡氏噴油,白色係107,紅色係79

引用:
原帖由 囧樣佬 於 17-12-2010 18:44 發表
請問ching用既pistol grip系邊到既出品?
我都系最中意le隻
一見到就覺得好舒服xd'
KA..............

引用:
原帖由 Vindicator 於 17-12-2010 18:47 發表
又多左枝

ps f22兄今星期6 1400槍街見?
冇計,二千頭CNC身仲要係416,中晒.............
PS:我冇咁早,起碼要17:00

引用:
原帖由 F22 於 18-12-2010 07:09 發表

yes,我用郡氏噴油,白色係107,紅色係79
  手工好正, 點噴ga?

引用:
原帖由 2slow 於 20-12-2010 01:36 發表

手工好正, 點噴ga?
當然冇可能一野就噴到咁樣啦................
1.先以膠紙及報紙遮晒你唔想噴啲位,噴之...........
2.等佢幾分鐘之後表面乾咗就撕走膠紙
3.用開油水(我支係双星acrylic paint X-20A thinner)濕棉花捧,先用布索一索等佢唔好太多開油水,然後細細力捽走表面啲油,只留低刻印顏色......
  唔好心急慢慢捽,一大力好易連坑位啲油都捽走又要翻噴..........(我翻咗3次,所以成粒鐘)

仲有,切記唔好慳棉花棒,捽白色就捽白色,紅色就紅色,唔好捽完白色就用番佢捽紅色,會變粉色架.........

My product... sharing with all of you

附件

21-12-2010 00:12

si hing - i notice the kit have realistic piston system (i forgot the name), is it functional or looks only?  i.e. any performance difference from standard WA system?

also how to adjust hopup?  must use prime rear adjust type?

thanks!

發新話題