發新話題

hk416 gbb kit

回覆 45# 的帖子

Q:i notice the kit have realistic piston system (i forgot the name), is it functional or looks only?  
A:looks only
Q:any performance difference from standard WA system?
A:no difference
Q:also how to adjust hopup?  must use prime rear adjust type?
A:yes,barrel nut太長遮住外管較hop up位,一定要用prime rear adjust type

回覆 45# 的帖子

delete............

thanks!

話說iron le套416 kit有分普通同豪華版-.-
豪華版系上下身分開賣的,selector果到重已經印左紅色同白色
finishing亦都好d
http://www.arms-cool.net/forum/thread-78365-1-1.html

HK416D實乃小弟至愛 ,
但WA GBB系統各廠牌的零件公差問題,
實際上並非無修兼容 ,
祈望F22前輩能否分享一下所配置的內部零件明細(廠牌??),
俾小弟能按圖索驥,
謝謝

引用:
原帖由 f22a 於 24-12-2010 13:45 發表
HK416D實乃小弟至愛 ,
但WA GBB系統各廠牌的零件公差問題,
實際上並非無修兼容 ,
祈望F22前輩能否分享一下所配置的內部零件明細(廠牌??),
俾小弟能按圖索驥,
謝謝
整就整好喇,不過部相機仲未返,影唔到近鏡...............
都係用手上有零件組合,百烏歸巢...................
零件表:
GP:trigger全套,尾通(原裝跟嗰條只係垃圾),撞針座,120%hammer彈弓(打WA,KA及prowin匣完全冇問題),防塵蓋(原裝嗰塊又係垃圾)
5KU:AEG管hop up座改用5.1hop up膠(進化到ver3) ,5啤呤hammer(要少執)
VFC:buffer及sling尾通板,前後準星由AEG版暫借用住先...........
其他:KA GBB原裝內管,手抦及尾托,WA原裝recoil spring,不知名外管前段及火帽,能量飛機set............
手工野:原裝bolt carrier會刮槍身行得唔順,需要磨合,另外可能我支先會咁,一裝好撥唔到去連發,但我換條prime bolt又得喎,
一對之下條416 bolt頂開連發司牙嗰度前咗而頂住咗所以撥唔到去連發,我揾銼磨後1,2mm左右就一切正常返晒..........

附上試槍片段,室温約18C,prowin gen1匣.........
http://www.youtube.com/watch?v=1fvju_9zSVU

引用:
原帖由 F22 於 25-12-2010 08:15 發表

整就整好喇,不過部相機仲未返,影唔到近鏡...............
都係用手上有零件組合,百烏歸巢...................
零件表:
GP:trigger全套,尾通(原裝跟嗰條只係垃圾),撞針座,120%hammer彈弓(打 ...
撞鬼,以前對hk416冇愛
家陣真係心都動埋

引用:
原帖由 wonglk 於 25-12-2010 11:25 發表

家陣真係心都動埋
呵呵呵呵~~
買啦買啦.............

引用:
原帖由 wonglk 於 25-12-2010 11:25 發表

家陣真係心都動埋
有HK型4179匣先講

引用:
原帖由 F22 於 25-12-2010 11:34 發表

呵呵呵呵~~
買啦買啦.............
好朋友

引用:

家陣真係心都動埋
為416賣菊花
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 wonglk 於 25-12-2010 11:39 發表

好朋友
一月水game借你爽吓又點話.................

引用:
原帖由 F22 於 25-12-2010 11:47 發表

一月水game借你爽吓又點話.................
一月水GAME已經窮到去唔到

賣菊花唔係問題....無客係問題

引用:
原帖由 wonglk 於 25-12-2010 11:48 發表

一月水GAME已經窮到去唔到

賣菊花唔係問題....無客係問題
PAUL哥幫到你
回回正題,枝野係咪PRIME身數定WA身數

發新話題